PlayStation 5’ten Büyük Başarı

PlayStation 5 ne kadar sattı

Stok sorunları sebebiyle yaşadığı sıkıntıları geride bırakan PlayStation 5, satış rakamlarıyla Sony’nin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

2020’nin kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 5, oldukça sıkıntılı bir çıkış yaptı. Yeni PlayStation’ın çıkışının pandemi dönemine denk gelmesi, Sony’nin ciddi stok problemleri yaşamasına sebep oldu. Haliyle bu da satış rakamlarına yansıdı. Buna bir de PS5’e özel çok fazla oyun çıkmaması eklenince, yeni PlayStation’ın çıkışı tam bir fiyaskoya dönüştü. Ancak Sony zoru başardı ve bu kötü gidişatı tersine çevirdi. Son aylarda satış rakamlarıyla oldukça etkileyici bir grafik PS5, Sony’nin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yeni nesil PlayStation, bu hafta önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

Sony, PlayStation 5’in bugüne kadar 50 milyon sattığını duyurdu. Dahası, Sony tarafından paylaşılan verilere göre PS5 satışları PS4 satışları ile hemen hemen aynı hızda ilerliyor. Stok problemleri yüzünden felaket bir başlangıç yapan PS5’in günün sonunda PlayStation 4 ile kafa kafaya gelmiş olması, son aylarda yaşanan değişimin boyutunu gözler önüne seriyor.

yeni PlayStation 5

Son dönemde hızla artan satış rakamlarından cesaret alan Sony, PlayStation 5’in zamanla PlayStation 2 kadar başarılı bir konsol olabileceğine inanıyor. PlayStation 2’nin toplamda 150 milyondan fazla sattığı göz önüne alındığında, Sony’nin ciddi bir iddia ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Şirketin bu hedefine ulaşması oldukça zor olsa da oldukça iyi bir satış rakamına ulaşmaları pekala mümkün görünüyor. Şirketin kısa süre önce PS5’in yeni bir versiyonunu satışa çıkarmış olması da buna yardımcı olacaktır.

Oppo Find X7’nin Tanıtım Görseli Sızdırıldı