PlayStation 5 Satışları Düşüşe Geçti

yeni PlayStation 5

Son yıllarda satış rakamlarıyla Sony’nin yüzünü güldüren PlayStation 5, son çeyrekte ise hayal kırıklığı yarattı. Konsolun satışlarında ciddi düşüş var.

2020’nin kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 5, oldukça sıkıntılı bir çıkış yaptı. Yeni PlayStation’ın çıkışının pandemi dönemine denk gelmesi, Sony’nin ciddi stok problemleri yaşamasına sebep oldu. Haliyle bu da satış rakamlarına yansıdı. Buna bir de PS5’e özel çok fazla oyun çıkmaması eklenince, yeni PlayStation’ın çıkışı tam bir fiyaskoya dönüştü. Ancak Sony zoru başardı ve bu kötü gidişatı tersine çevirdi. 2022 sonrası satış rakamlarıyla oldukça etkileyici bir grafik çizen PS5, sonradan yaptığı bu atılım sayesinde PlayStation 4’ün bile önüne geçti.

Ancak Sony tarafından paylaşılan son veriler, PS5 satışlarında düşüş yaşanmaya başladığını gösteriyor. Son çeyreğin finansal sonuçlarını paylaşan Sony, bugüne kadar 61.7 milyon PS5 satıldığını duyurdu. Bu da son çeyrekte 2.4 milyon PS5 satıldığı anlamına geliyor. Oysa bir önceki yılın aynı döneminde 3.3 milyon PS5 satılmıştı. Bu da yıldan yıla yüzde 27’lik bir düşüş anlamına geliyor.

PlayStation 5

PlayStation 5 satışlarında yaşanan bu düşüşe rağmen aslında Sony’nin oyun departmanı iyi bir çeyrek geçirdi. Şirketin oyun departmanının son çeyrekteki geliri, bir önceki yıla kıyasla yüzde 12 artış gösterdi. PlayStation Plus aboneliklerinin artan kullanıcı sayısı ve geliri buna büyük katkı sağladı. Sony, bu servisin 116 milyon abonesi olduğunu duyurdu. Oyun departmanının düşen konsol satışlarına rağmen iyi bir çeyrek geçirmesini sağlayan bir diğer unsur da Sony yapımı PlayStation oyunlarının satışlarında yaşanan artış oldu.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek