PlayStation 5 satışları rekor seviyelere ulaştı

Sony PlayStation Plus abonelik hizmetini duyurdu

Sonunda stok problemlerinin çözülmesiyle birlikte PlayStation 5 satışlarında patlama yaşandı. Yılın ilk çeyreğinde PS5 satışları rekor seviyelere ulaştı.

Bildiğiniz gibi PlayStation 5’in çıkışı oldukça sıkıntılı oldu. 2020’nin kasım ayında piyasaya sürülen PS5, pandemi döneminin etkisiyle uzun süre stok problemleriyle boğuştu. Bu problemler Türkiye’de o kadar belirgin olmadı belki ama özellikle ABD, Avrupa ülkeleri, Japonya gibi talebin daha yüksek olduğu bölgelerde ciddi şekilde kendisini gösterdi. Bu bölgelerde PS5 satın almak isteyen kişiler, stoklar boş olduğu için bazen aylarca beklemek zorunda kaldı. Neredeyse iki yıl boyunca çözülemeyen bu sorun haliyle PS5 satışlarını da ciddi şekilde etkiledi.

Ancak Sony, geç de olsa stok problemini çözdü. Bu yılın başından beri dünyanın hiçbir yerinde PlayStation 5 stokları konusunda bir sorun yaşanmıyor. Yakın gelecekte de yaşanacak gibi durmuyor. Bu durum satışlarda da etkisini gösteriyor. PS5 stok problemi sebebiyle istediği çıkışı yapamamış olsa da son aylardaki performansıyla Sony’nin yüzünü güldürüyor.

PlayStation 5 Türkiye fiyatı

Sony tarafından paylaşılan veriler, şirketin son çeyrekte 6.3 milyon PlayStation 5 sattığını gösteriyor ki bu da PS5 için yeni bir rekor anlamına geliyor. Çünkü PS5 daha önce hiçbir çeyrekte bu kadar fazla satmamıştı. Hatta sadece PS5 değil hiçbir PlayStation modeli bir çeyrekte bu kadar yüksek bir satış rakamına ulaşamamıştı. PS5’in kırdığı bu rekor, son dönemde talebin ne kadar arttığını gözler önüne seriyor. Stok problemlerinin çözülmesi kadar Hogwarts Legacy gibi popüler PS5 oyunlarının sayısının artmasının da bu yükselişte etkili olduğu düşünülüyor.

Son çeyrekte satılan 6.3 milyon PS5 ile birlikte yeni nesil oyun konsolunun toplam satış rakamı 38.5 milyona ulaştı. Öte yandan Sony’nin tüm tarihindeki konsol satışları ise 500 milyonu geçerek önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Apple VR/AR gözlüğü çıkışa hazır