PlayStation 5’in stok problemleri çözüldü

PlayStation 5 Türkiye fiyatı

CES 2023’te konuşan PlayStation patronu Jim Ryan, PlayStation 5’in iki yıldır bitmeyen stok sorununun artık tamamen çözüldüğünü söyledi.

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, 2020’nin kasım ayında çıktı çıkmasına ama Sony’nin umut ettiği çıkışı yapamadı. Çünkü pandemi döneminin zorlu şartlarının da etkisiyle PS5, çıktığı günden beri stok problemleriyle boğuşuyor.

Bu problemler Türkiye’de o kadar belirgin olmadı belki ama özellikle ABD, Avrupa ülkeleri, Japonya gibi talebin daha yüksek olduğu bölgelerde ciddi şekilde kendisini gösterdi. Bu bölgelerde PS5 satın almak isteyen kişiler, stoklar boş olduğu için bazen aylarca beklemek zorunda kaldı. İki yıldır bu sorunu bir türlü çözemeyen Sony, geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak artık hiçbir yerde stok sorunu yaşanmayacağının sözünü verdi. Görünen o ki Sony bu sözünü tutmuş. Çünkü CES 2023 fuarında konuşan PlayStation patronu Jim Ryan, stok sorununun artık tamamen çözüldüğü yönündeki açıklamasını yineledi ve bunu destekleyecek bazı rakamlar paylaştı.

playstation 5 resmen

Şu sıralar Las Vegas’ta düzenlenmekte olan CES 2023 fuarında konuşan PlayStation patronu Jim Ryan, geçen yılının sonunda stok probleminin çözüldüğünü söyledi. Aralık ayında hiç olmadığı kadar fazla PlayStation 5 satıldığını açıklayan Ryan, bu sayede toplam PS5 satışlarının 30 milyonu geçtiğini duyurdu.

Sony, stok problemini sonunda çözmüş olsa da PS5’in tüm sorunlarının çözüldüğünü söylemek mümkün değil. Çünkü çıkışının üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen, PS5’e özel, kayda değer oyunların sayısı hala bir elin parmaklarıyla sayabileceğimiz kadar az. Yeni nesil oyun konsollarının başlıca cazibesi özel oyunları olduğu için, bu sorun ortadan kalkmadan PS5, daha ucuz ve daha popüler PS4’ün gölgesinde kalmaya devam edecek gibi duruyor.

1899 izleyicilerine Netflix’ten kötü haber