Microsoft, PlayStation 5 Slim’in fiyatını ve çıkış tarihi ortaya çıkardı

PlayStation 5 Slim

Bilindiği üzere ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Microsoft’un, Activision Blizzard’ı satın almasını engellemek için dava açmıştı. Bu davanın parçası olarak ilginç bir belge yayınlandı. Belgede PlayStation 5 Slim’in çıkış tarihi ve fiyatı yer alıyor. İşte detaylar…

ABD Federal Ticaret Komisyonu ve Microsoft arasında geçen davada dikkat çekici gelişmeler yaşandı. Davayla ilgili bir belge, uzun zamandır dedikodularla anılan PlayStation 5 Slim‘in fiyatını ve çıkış tarihi ortaya koydu. Belge içeriğine göre Microsoft, Sony’nin PlayStation 5 Slim’i bu yılın ilerleyen dönemlerinde 399 dolardan satışa sunmasını bekliyor. Microsoft bununla birlikte Sony’nin yeni el konsolu modelinin (Belgede böyle bahsedilmiş) bu sene içinde 300 doların altında fiyatla çıkacağını tahmin ediyor.

El konsolu modeli olarak bahsedilen cihaz, Project Q’nun kendisi. Sony geçtiğimiz Mayıs ayında PlayStation Showcase etkinliği düzenlemiş ve Project Q’yu tanıtmıştı. Project Q, Wii U’nun kontrolcüsüne benziyor. Wi-Fi üzerinden Remote Play’i kullanarak PS5’te oyun oynamayı sağlıyor. Bu cihazı el konsoluyla karıştıranlar var, ancak işin gerçeği Q el konsolu değil. Herhangi bir oyun yüklenmiyor. Tüm oyunlar yine PS5’e yükleniyor. Q ise oyunu kendi ekranında oynatıyor.

playstation 5 slim

PlayStation 5 Slim’e geri dönecek olursak, Sony’nin PS5 Slim çıkarması şaşırtıcı bir durum değil. Japon teknoloji devi geçmişte farklı Slim modelleri çıkardı. PS5, 2020 Kasım ayında piyasaya sürüldü. Neredeyse 3 yıl olacak ve PS5 Slim’in de Kasım – Aralık gibi dönemde çıkması makul görünüyor. Sony’nin aksine Microsoft farklı bir yaklaşım benimseyebilir. Xbox’ın patronu olan Phil Spencer, Xbox Series X/S’in çıkmasından 3 yıl sonra, yeni bir Xbox modeli çıkarmak için bir zorunluluk hissetmediğini söylemişti.

Microsoft, Xbox One’ın piyasaya sürülmesinden 3 yıl sonra Xbox One S’i satışa sundu. Daha güçlü bir konsol olan Xbox One X ise orijinal Xbox One’ın çıkışından 4 yıl sonra raflardaki yerini aldı.

microLED ekranlı Apple Watch için yeni tarih verildi