PlayStation 5 Sahiplerine Kötü Haber

PlayStation 4 oyunları

Sony’nin bu hafta yatırımcılarıyla paylaştığı bilgiler, şirketin bu yıl PlayStation 5 sahiplerini hayal kırıklığına uğratacağını gösterdi.

Pandemi döneminde piyasaya sürülmüş olmasının etkisiyle ciddi stok problemleri yaşayan, bu yüzden satış rakamları beklentilerin çok altında kalan PlayStation 5, geç de olsa bu gidişatı tersine döndürdü. Son birkaç çeyrektir PS5 daha çok başarı haberleriyle gündeme geliyor. Hatta birkaç hafta önce Sony, PS5 satışlarının 50 milyonu geçtiğini, böylece satış hızının PS4’ü yakaladığını duyurdu. Tüm bunlar PS5 için işlerin nihayet yoluna girdiğini gösteriyordu. Ancak bu durum çok uzun sürmedi. Çünkü Sony şimdi de proje geliştirme konusunda ciddi sorunlar yaşıyor.

Bildiğiniz gibi konsol sahipleri için en önemli kriterlerden biri de özel oyunlar. Bu özel oyunların oyun dünyasındaki ağırlığı her geçen gün azalıyor olsa da en azından bugün itibarıyla hala belirleyici bir rol oynuyorlar. Bu yüzden PlayStation 5’e bu yıl hangi özel oyunların geleceği de merak konusuydu. Ancak görünen o ki Sony PS5 sahiplerini hayal kırıklığına uğratacak. Çünkü gelen son haberler, 2024’te PS5’e kayda değer bir özel oyunun gelmeyeceğini gösteriyor.

PlayStation 5 Wolverine

Şirketin yatırımcılarıyla paylaştığı son rapor, 2025’in mart ayına kadar, kendi bünyesinde geliştirdiği, PlayStation 5’e özel bir oyun çıkarmayacağını göstermiyor. En azından bilindik serilerden kayda değer bir yapım çıkmayacak. Bu yıl God of War Ragnarok ya da Marvel’s Spider-Man 2 gibi büyük bir oyunun çıkmayacak olması, PS5 satışlarına da yansıyacak. Sony de bu durumun farkında olduğu için 2024’teki PS5 satışları konusunda beklentisini aşağı çekti.

Bu durum yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı elbette ama asıl hayal kırıklığını PS5 sahipleri yaşayacak. Çünkü gelen bu açıklama, bu yıl PS5 sahibi olmalarının hakkını verecek bir oyunun çıkmayacağı anlamına geliyor.

vivo V30 Pro’nun Çıkış Tarihi ve Özellikleri