Eski Sony Başkanı: İşsiz Kalanlar 1 Yıl Plaja Gidip Tatil Yapabilir

sony 1

Sony’nin eski Avrupa Başkanı olan Chris Deering oyun dünyasında yaşanan işten çıkarmalar hakkında ilginç açıklamalar yaptı ve “Bilirsiniz hayat böyledir” dedi.

Chris Deering kısa süre önce oyun yazarı olan Simon Parkin’in My Perfect Console isimli podcast’ine konuk oldu. İkili oyun sektöründeki işten çıkarmaları ve nedenlerini tartıştı. Chris Deering, “İşten çıkarmaların aç gözlükten kaynaklandığını söylemek bence adil değil. Böyle olduğunu düşünmüyorum. Benim zamanımda kadroya yeni çalışanlar almayı hep yavaşlattım. Çünkü her zaman döngü olacağını biliyordum. Sony‘nin başka bölümde yaşadığı sorunların gerçekleşmesini istemiyordum” dedi.

sony

Deering, Londra stüdyosunun kapatılması dahil olmak üzere Sony’deki son işten çıkarmaları kabul etti ve bununla birlikte tüketicilerden para gelmediğinde bir sonraki oyun için bütçe ayarlanmasının ve para harcanmasının zor olacağını belirtti.

Deering sözlerine şu şekilde devam etti: “İşten çıkarma kararı almak yöneticiler için çok acı verici bir durum. Ancak bu alanda yani oyun geliştirmede beceri sahibi olmanın ömür boyu sınırlama getireceğini sanmıyorum. Bu alanda halen bolca aksiyon var. İşsiz kalan kişiler yeniden bir işe girene kadar Uber ya da başka bir şey yapabilir, belki bir yıllığına plaja gidip tatil yapabilirler.

Bazen her şey düşündüğünüzden çok daha hızlı iyileşiyor. Sanırım insanlara iyi bir kıdem tazminatı ödenmiştir ve bu süre bittiğinde yani bilirsiniz hayat böyledir. Ne olacağı belli olmuyor.”

Sony

Chris Deering oyun sektörüne Atari’nin Uluslararası Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak giriş yaptı. Ardından Columbia Pictures aracılığıyla Sony’ye geçti. 1995’ten 2005’e kadar SCEE’nin başkanlığını yaptı. Bu süre zarfında şirket PlayStation ve PlayStation 2’yi piyasaya sürdü.

Geçtiğimiz şubat ayında Sony Londra stüdyosunun kapatılması, Firesprite stüdyosundaki işten çıkarmalar dahil olmak üzere 900 PlayStation çalışanı işinden oldu. Bu sene mayıs ayına kadar oyun sektöründe 10.000’den fazla kişi işten çıkarıldı. Şimdi bu rakam 11.500’ün üzerine çıktı.

Huawei Mate XT’ye İlgi Büyük