PlayStation 5 için ilk resmi açıklama geldi!

PlayStation 5 1

Oyuncuların merakla beklediği PlayStation 5 için bugün ilk açıklama geldi. Bu açıklama yakın zamanda PlayStation 5 bekleyenleri biraz üzecek. Peki, PlayStation 5 ne zaman tanıtılacak?

Sony, konsol pazarında PS4 Pro ile native olarak 4K çözünürlüğünde görüntü sunamasa da, Xbox One X karşısında hala bir adım önde yer alıyor. Analistler, Sony’nin yeni grafik teknolojileri için elini çabuk tutacağını ve PS5‘i çok yakında duyuracağını söylüyordu. Ancak bu söylentilere Sony CEO‘su tarafından son nokta bugün koyuldu.

PlayStation 5 bu yıl tanıtılmayacak!

PS5’in bu yıl düzenlenecek olan E3 2018 etkinliğinde tanıtılması ön görülüyordu. Ancak Sony Interactive Entertainment America CEO’su Shawn Layden, E3 2018’in PS5 için doğru bir yer olmadığını, konsolun bu yıl tanıtılmayacağını açıkladı.

E3 2018 etkinliğinde, PS5 ve PSVR 2.0 gibi yeni donanımlarını tanıtmayacaklarını söyleyen Shawn Layden, bu yılın oyun odaklı olacağını dile getirdi. CEO’nun bu açıklamalarının ardından gözler 2019 yılına çevrildi. Donanım konusunda Xbox One X’in gerisinde kalan PS4 Pro, özel oyunları ile aradaki farkı kapatmayı başarmıştı.

NES mini tekrar satışa sunuluyor!

PS5 ile ilk defa APU yani Accelerated Processing Unit modülünden vazgeçilecek. APU ile CPU ve GPU‘yu tek bir modülde toplamanın performansı düşürdüğünü fark eden Sony, PS5 ile ilk defa harici bir ekran kartı kullanacak. Ancak bu ekran kartı PC’deki gibi yükseltme özelliğine sahip olmayacak.

PlayStation 5

Nvidia GTX 1060 ve 1070 ayarında bir ekran kartı ile gelmesi beklenen PS5, grafik konusunda artık native olarak 4K/60 FPS sunabilecek. 2019’un E3 etkinliğinde tanıtılması beklenen PS5’e, Xbox cephesinden karşı hamlenin ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.