PlayStation 5 Türkiye fiyatı beklenenden daha ucuz!

sony ps5

Sony sonunda PlayStation 5’in Türkiye fiyatını açıkladı. İşte PlayStation 5 Türkiye fiyatı ve diğer detaylar.

Oyun sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Sony, yeni nesil konsolu PS5’in global etkinliğini kısa süre önce gerçekleştirmişti. Bu etkinlikte konsolun çıkış tarihi ve fiyatı da netlik kazanmıştı.

Yurt dışında 499 dolar / euro fiyat etiketiyle satılacak olan konsolun Türkiye’deki fiyat etiketinin ne kadar olacağı ise netlik kazanmamıştı. Geçtiğimiz saatlerde Sony merakla beklenen açıklamayı gerçekleştirdi. Peki PS5 Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

PlayStation 5 Türkiye fiyatıyla ilgili detaylara geçmeden önce ufak bir hatırlatmada bulunalım. Microsoft Türkiye bir süre önce Xbox Series X‘in Türkiye’deki satış fiyatını 9299 TL olarak açıklamıştı. Dolayısıyla PS5 fiyatının da bu doğrultuda olması bekleniyordu.

playstation 5 türkiye fiyatı

PlayStation 5 Türkiye fiyatı beklenenden düşük!

Sony Türkiye ekibi tarafından yapılan açıklamada PlayStation 5 Türkiye fiyatının 8299 TL olacağı belirtildi. Yani en büyük rakibi Xbox Series X’ten 1000 TL daha ucuz. Üstelik bu konsolun disk sürücülü versiyonunun fiyatı. Muhtemelen digital olan sürüm daha da ucuza satılacaktır.

Bu gerçekten de güzel bir gelişme. Rekabet her zaman iyidir. Tabi şunu da dip not olarak belirtmemiz gerekiyor. Xbox tarafında GamePass diye bir gerçek var. Dolayısıyla iş sadece PlayStation 5 almakla bitmiyor. Çünkü bu konsolu aldığınızda her oyun için de 750 TL civarında bir meblağı gözden çıkarmanız gerektiğini unutmayın.

Assassins Creed için 7 dakikalık oynanış videosu