iPhone 17 Pro Max’in İsmi Farklı Olacak

iphone 15 pro max

Gündemde iPhone 16’lar konuşulurken dedikodular kazanında ise iPhone 17 söylentileri kaynıyor. Çin’den gelen bir iddia iPhone 17 Pro Max’in farklı bir isimle piyasaya sürüleceğini belirtti.

Birçok söylentinin kaynağı olan Weibo’da iPhone 17 Pro Max‘in adının değişeceği ve iPhone 17 Ultra olacağı ileri sürüldü. İddia sahibi iPhone 17 Ultra’nın normal Pro modeline göre sınırlı ekstra özelliklere sahip olacağını, Apple’ın hem isim hem özelliklerle üst düzey modeli diğerlerinden ayıracağını söyledi. Yeni dedikoduda geçen ekstra özellikler kısmı Ming-Chi Kuo’nun daha önce dedikleriyle örtüşüyor. Kuo, iPhone 17 Pro Max’te 12 GB RAM ve özel soğutma sistemi olacağını söylemişti.

Kuo’ya göre RAM kapasitesi ve özel soğutma sadece iPhone 17 Pro Max’le sınırlı kalacak. Diğer modellerde olmayacak. Standart iPhone 17, iPhone 17 Air ve iPhone 17 Pro 8 GB RAM’le çalışacak. Bu üç model Apple Intelligence’a erişebilirken, iPhone 17 Pro Max modeli ise artırılmış performansı ile yapay zeka özelliklerini çok daha etkili kullanacak.

iPhone 17 Pro Max

iPhone 17 serisinin diğer ilginç modeli ince tasarımlı iPhone 17 Air olacak. Air modeli Plus’ın yerine gelecek. Apple’ın iPhone 17 Air çıkarmasının en büyük nedenleri arasında iPhone mini ve Plus modellerinin ticari olarak başarısız olması yer alıyor. iPhone serisindeki 4. modeller olan iPhone 12 mini, iPhone 13 mini, iPhone 14 Plus ve iPhone 15 Plus hedeflenen satışların büyük ölçüde altında kaldı.

Plus modelini örnek verirsek, Plus ve Pro arasında sadece 100 dolar fark oynuyor. Bu yüzden çoğu kişi daha üst modeli tercih etti. Plus satışları standart model veya Pro’lar kadar olmadı. Ayrıca teknoloji devi M4’lü iPad Pro’la birlikte yeni tasarım diline geçti ve ürünlerini bu tasarım diliyle yenilemek istiyor. iPhone 17 Air bu stratejinin bir parçası olarak iPhone serisindeki ilk adım olacak.

iPhone 17 Air bir türlü istenen başarıyı sağlayamayan 4. modele yeni bir yaklaşımı temsil edecek. iPhone 17 ve iPhone 17 Pro arasında yer alacak. Bloomberg’ten tanıdığımız Mark Gurman, yeni telefonu 2008’de çıkan normal MacBook ve MacBook Pro arasında yer alan orijinal MacBook Air’a benzetiyor. iPhone 17 Air, muhtemelen şık ve ince tasarımıyla pazarlanacak. Büyük ihtimalle iPhone mini ve Plus’a göre de daha popüler model olacaktır.

PlayStation 5 Pro Tanıtıldı; Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı