Realme P1 ve P1 Pro Resmen Tanıtıldı

Realme P1 Pro

Realme merakla beklenen yeni telefon serisinin lansmanını gerçekleştirdi. Realme P1 ve P1 Pro resmi olarak tanıtıldı.

Realme, geçtiğimiz günlerde, yepyeni bir telefon serisi çıkaracağını duyurarak telefon dünyasının ilgisini üzerinde topladı. Bu yeni telefon serisinin ne gibi özellikler sunacağını görmek için gözler şirketin lansman etkinliğine çevrilmişti. Beklenen gün geldi çattı ve bu yeni serinin ilk üyeleri olan Realme P1 ve P1 Pro, bugün düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtıldı.

Realme P serisi adını “Power” yanı “Güç” ifadesinden alıyor. Realme bu yeni serinin güç odaklı bir telefon serisi olacağını söylüyor. Realme P1 Pro, Vivo, omix ve Infinix gibi rakiplerin aksine Snapdragon 6 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Realme, Snapdragon 6 Gen 1’in bu fiyat aralığında sunulabilecek en iyi Snapdragon yonga seti olduğuna dikkat çekiyor. P serisinin standart modeli ise Dimensity 7050 yonga setini kullanıyor.

realme p1 pro 2

Pro modelinde Snapdragon 6 Gen 1 yonga setine 8 GB RAM eşlik ediyor. Standart modelde ise 6 ya da 8 GB olmak üzere kullanıcılara iki farklı RAM seçeneği sunuluyor. Her iki modelde de iki farklı dahili depolama alanı seçeneği bulunuyor: 128 ya da 256 GB.

Her iki telefon da 6.7 inçlik AMOLED ekranlara sahip. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Pro modelinde kıvrımlı bir ekran kullanılırken, standart model düz bir ekranla geliyor. Her iki telefonda da ekranın altında parmak izi sensörü bulunuyor. Öte yandan ekranın üzerindeki nokta şeklindeki delikte yer alan selfie kamerası da her iki telefonda da 16 megapiksel.

realme p1 2 1

Yonga setleri dışında iki telefonun birbirinden ayrıştığı bir diğer önemli nokta da kameraları. Her iki telefonun da ana lensi 50 megapiksellik Sony LYT600 sensörü kullanıyor ama Pro modelinde buna iki yardımcı kamera eşlik ederken, standart modelde bu sayı birde kalıyor. Pro modelinde 2 megapiksellik makro kameranın yanı sıra bir de 8 megapiksellik geniş açılı lens var.

Realme P1 de P1 Pro da 5000 mAh’lık bataryalara sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 45 W. Her iki model de kırmızı ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak.

PlayStation Plus’a Nisan Ayında Gelecekler, Gidecekler Belli Oldu