PlayStation 5 fiyatı için beklenen açıklama geldi

PS5

Dünyanın en popüler oyun konsollarından biri olan PlayStation 5’in fiyatlarına dünya genelinde zam yapılmasının ardından gözler bu konsolun Türkiye satış fiyatına çevrildi.

PlayStation 5 fiyatı için beklenen açıklama geldi. Zam kavramı artık hayatımızın her bir noktasına işlemiş vaziyette. Okumak için aldığımız kitaptan, karnımız acıktığı için yiyeceğimiz herhangi bir yiyeceğe kadar hemen her ürün kısa periyotlar içerisinde zamlanmaya ve fiyatları da her geçen gün daha can sıkıcı boyutlara ulaşmaya devam ediyor.

PS5 güncellemesi TikTok benzeri bir düzenleyici getiriyor!

Her ne kadar bu durum ülke insanı için nispeten alışık olunan bir şey olsa da, aslında şu sıralar tüm dünya böyle bir kısır döngü içerisine girmiş vaziyette. Sony tarafından yapılan son zam haberleri de bu durumun açık bir göstergesi oldu.

Dünyanın önde gelen teknoloji ve oyun devi Sony, artan maliyetleri sebep göstererek tüm dünya genelindeki PlayStation 5 satışlarına hatırı sayılır oranlarda zam yaptı.

g 3trhdfhb

PlayStation 5 fiyatı için beklenen açıklama geldi

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre PlayStation 5 oyun konsolu bugünden itibaren, Kanada’da %3, Birleşik Krallıklar’da %6, Çin’de %9,30, Avrupa’da %10 ve Japonya’da ise %21 oranında zamlı fiyattan satışa sunulacak.

Ülkemizde uygulanacak zam oran Avrupa Birliği için getirilen %10 bandında olacak. Avrupa’da ise bu zam sonrası PS5 Digital Edition versiyonu 399,99 eurodan 449,99 euroya yükseldi. Yani aslında 50 euroluk bir zam söz konusu.

Sony, 19 milyondan fazla PS5 sattı

Ancak buradan hareketle ülkemizdeki konsol fiyatlarının da 50 euronun TL karşılığı olan yaklaşık 920-TL gibi bir tutarda artacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İlave vergileri ve ithalatçı firmaların politikalarını göz önüne aldığımızda, PlayStation 5’in yeni fiyatı ile eski fiyatı arasında muhtemelen 1.750-TL gibi bir farkın oluşacağını üzülerek belirtelim

Netflix’ten Bioshock filmi için önemli adım