Samsung yeni nesil Exynos 1380 işlemciler üzerinde çalışıyor

s6

Geçen yıl Samsung, 5nm’lik Google’ın ilk Tensör çipini üretti. Pixel 6 serisinde kullanılan yonga seti oldukça başarılı oldu ve şimdi firma bir sonraki çiplerine odaklanmış durumda. Google’ın yeni nesil Tensor’unun yanı sıra kendi Exynos 1380 SoC’si üzerinde çalıştığını gösteriyor.

GalaxyClub tarafından hazırlanan bir rapora göre Samsung Google’ın yeni nesil Tensor’unun yanı sıra kendi Exynos 1380 SoC’si üzerinde çalıştığını gösteriyor. S5P9865 model numaralı yonga setinin Pixel 8 serisine güç verecek üçüncü nesil Google Tensor yonga seti olduğu söyleniyor. Yonga setinin geliştirme kartının kod adı ‘Ripcurrent’ ve çipin kendisi de ‘Zuma’ kod adı. Birinci nesil Tensor SoC da benzer bir model numarasına (S5P9845) sahipti, bu nedenle bahsedilen yonga setinin Samsung tarafından üretilen bir Tensor Soc olduğu varsayılıyor.

Samsung

Raporlar, Tensor 2’nin “Cloudripper” adlı bir geliştirici kartında geliştirileceğini öne sürdü; bu, yeni keşfedilen model numarasının (S5P9865) muhtemelen üçüncü nesil Tensor SoC olacağı anlamına geliyor.

Aksine, söylentilere göre Exynos 1380 SoC’nin, bu yıl Nisan ayında piyasaya sürülen Exynos 1280 SoC’nin halefi olması bekleniyor. Rapora göre Exynos 1280 Soc, S5E8835 ürün kodu altında geliştirilmekte ve test edilmektedir. Exynos 1280, Galaxy A53’te bulunur , bu nedenle halefinin Samsung Galaxy A54’e güç vermesini bekleyebiliriz.Samsung henüz yeni SoC’lerin geliştirilmesiyle ilgili herhangi bir ayrıntıyı doğrulamadı. Bu yüzden firmanın resmi açıklama yapmasını beklememiz gerekecek.

Vivo X Fold S yakında piyasaya çıkacak