Pixel 9 Pro ve Pro XL Resmen Tanıtıldı

Google Pixel 9 Pro XL

Beklenen gün geldi çattı ve Google yeni Pixel modellerini resmi olarak tanıttı. Etkinlikte Pixel 9 Pro ve Pro XL da görücüye çıkarıldı.

Teknoloji dünyasında beklenen gün geldi çattı ve uzun süredir gündemde yeni Pixel cihazları bugün Google tarafından resmi olarak tanıtıldı. Google’ın bugün gerçekleşen Made by Google etkinliğinde tanıttığı telefonlar arasında Pixel 9 Pro ve Pro XL da yer aldı. Son günlerde pek çok sızıntı ve söylentiye konu olan bu iki telefon, böylece tüm detaylarıyla gözler önüne serildi.

Standart model gibi Pixel 9 Pro da 6.3 inçlik OLED bir ekrana sahip. Adında yer alan XL ibaresinden de anlaşılacağı üzere bu serinin daha büyük boyutlu modeli olan Pixel 9 Pro XL ise 6.8 inçlik bir ekrana geliyor. Her iki ekranın da yenilenme hızı 120 Hz. Google, Pixel 9 serisiyle birlikte optik parmak izi sensörlerini artık geride bırakıyor ve onun yerine ultrasonik parmak izi sensörüne geçiyor.

Pixel 9 Pro

Pixel 9 serisindeki diğer modeller gibi Pro modelleri de Google’ın G4 yonga setinden güç alıyor. Her iki modelde de bu yonga setine 16 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara dört farklı seçenek sunuluyor: 128 GB, 256 GB, 512 GB ya da 1 TB. Gerçi 1 TB seçeneği sadece XL modelinde bulunuyor. Pro modelinin bataryası 4700 mAh; Pro XL modelinin batarya kapasitesi ise 5060 mAh. Her iki telefonda da 45 W hızlı şarj özelliği bulunuyor.

Pixel 9 Pro ile Pro XL’ın kamera özellikleri arasında kayda değer bir fark bulunmuyor. Her iki telefonun ana lensi de 50 megapiksel. Ona 48 megapiksellik geniş açılı lens ile 48 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 42 megapiksel.

Pixel 9 serisinin en önemli özelliklerinden biri Gemini AI desteğiyle geliyor olmaları. Google’ın yapay zeka programı, fotoğraf düzenlemeden internette arama yapmaya pek çok konuda kullanıcılara yardımcı olabiliyor.

Google, Pixel 9 serisine yedi yıl boyunca yazılım desteği sunacak ve tabii Pixel 9 modelleri Android 15’e geçen ilk telefonlar olacak. Pro, depolama alanına bağlı olarak sırasıyla 999, 1099 ya da 1219 dolara satışa sunulacak. Pro XL’ın farklı versiyonlarının fiyatları ise 1099, 1199, 1319 ve 1689 dolar olacak.

ChatGPT’den Ürküten Davranış