Google Pixel 9 Resmi Olarak Tanıtıldı

Google Pixel 9

Beklenen gün geldi çattı ve Google yeni Pixel modellerini resmi olarak tanıttı. Etkinlikte tanıtılan ilk cihazsa Google Pixel 9 oldu.

Teknoloji dünyasında beklenen gün geldi çattı ve uzun süredir gündemde yeni Pixel cihazları bugün Google tarafından resmi olarak tanıtıldı. Google’ın bugün gerçekleşen Made by Google etkinliğinde tanıttığı ilk kayda değer ürün Google Pixel 9 oldu. Pixel 9 serisinin tanıtılmasıyla birlikte, telefona dair bugüne kadar ortaya çıkan tüm detaylar resmiyet kazandı.

Google Pixel 9 serisinin standart modeli, daha önce gelen sızıntılarda da belirtildiği gibi 6.3 inçlik OLED bir ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Google, Pixel 9 serisiyle birlikte optik parmak izi sensörlerini artık geride bırakıyor ve onun yerine ultrasonik parmak izi sensörüne geçiyor.

 

Google Pixel 9 3

Pixel 9 serisindeki diğer modeller gibi standart model de Google’ın G4 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki seçenek sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Telefonda 4700 mAh’lık bir batarya bulunuyor. 45W hızlı şarj özelliği, telefonun şarjının 30 dakikada yüzde 56 dolmasını sağlıyor.

Google Pixel 9’un ana kamerası 50 megapiksellik bir Samsung GNK sensör kullanıyor. OIS destekli bu ana lense 48 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 10.5 megapiksellik bir Samsung sensörü kullanıyor.

Pixel 9 serisinin en önemli özelliklerinden biri Gemini AI desteğiyle geliyor olmaları. Google’ın yapay zeka programı, fotoğraf düzenlemeden internette arama yapmaya pek çok konuda kullanıcılara yardımcı olabiliyor.

Google, Pixel 9 serisine yedi yıl boyunca yazılım desteği sunacak ve tabii Pixel 9 modelleri Android 15’e geçen ilk telefonlar olacak. Telefon depolama alanına bağlı olarak, ABD’de 800/900 dolara, Avrupa’da ise 900/1000 euro’ya satışa sunulacak.

ChatGPT’den Ürküten Davranış