Pixel 9 Pro XL İlk Kez Görüldü

Google Pixel 9

Google Pixel 9 Pro XL, Geekbench performans testinde görüldü. Yeni eklenecek Pro XL modeli böylece ilk kez görülmüş oldu.

Pixel 8 serisi telefonlarını ekim ayında kullanıcılarla buluşturan Google, geçtiğimiz ay da Pixel 8a’yı piyasaya sürdü. Böylece Pixel 8 serisini artık tamamlamış olan Amerikalı teknoloji devi, şimdi gözünü bir sonraki yılın modellerine dikmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde gelen sızıntılar, Pixel 9 serisi için hazırlıkların daha şimdiden başladığını ortaya çıkarmıştı. İlginç bir şekilde bu kez standart model ve Pro modelinin yanı sıra daha büyük bir modelin daha geleceği görülüyordu. Sızdırılan ilk görsellerde diğer iki modelle birlikte gördüğümüz bu telefon için kullanılan isimse Google Pixel 9 Pro XL’di. Bugüne kadar sadece söylentiden ibaret olan bu model, dün Geekbench performans testinde görüldü. Böylece Google’ın Pixel 9 Pro XL adını taşıyan üçüncü bir model de çıkaracağı kesinleşmiş oldu.

Google Pixel 9

Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler, Google Pixel 9 Pro XL’ın Tensor G4 yonga setinden güç alacağını gösteriyor. Telefonda bu yonga setine 16 GB RAM eşlik ediyor. Hatırlarsanız daha önce sızdırılan bilgilerde de standart modelde 12 GB RAM olacağı, Pro ve Pro XL’da ise 16 GB RAM olacağı söyleniyordu. Geekbench’te yer alan bilgiler bu sızıntıyı doğruluyor.

Yine aynı sızıntıya göre Pixel 9 serisinin standart modeli 6.24 inçlik OLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Pixel 9 Pro’nun ekran 6.34 inç, Pro XL modelinin ekranı ise 6.73 inç olacak.

Goolge Pixel 9 serisinin sızdırılan görsellerinde, kamera tasarımındaki değişiklik dikkat çekmişti. Bildiğiniz gibi son dönemde çıkan Pixel modellerinde, arka kamera yuvası, arka panelin eni boyunca yayılıyordu. Pixel 9 serisinde ise kenarlara kadar uzanmayan, oval bir tasarım tercih edilmiş.

Pixel 9 Pro XL

Epic Games’te Haftanın Ücretsiz Oyunu Belli Oldu