ChatGPT’den Ürküten Davranış

ChatGPT

Geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan ChatGPT sesli modun, 1’den 100’e kadar hızlıca sayma gibi basit görünen bir konuda sıkıntı yaşaması şaşkınlık yarattı.

Gelişmiş yapay zeka programı ChatGPT ile tüm teknoloji dünyasının çehresini değiştiren OpenAI, mayıs ayında bir etkinlik düzenleyerek GPT-4 Omni (GPT-4o)’yi resmi olarak tanıttı. Bu yeni versiyonun en dikkat çekici özelliği ise sesli sohbet özelliğine sahip olmasıydı. ChatGPT’yi bilim-kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran bir teknolojiye çeviren bu sesli mod, bu etkinlikte gerçekleştirilen ilk demosuyla büyük ses getirdi. O günden beri heyecanla beklenen bu sesli mod, geçtiğimiz günlerde kullanıma sunuldu. Ancak kullanıcılar bu sesli modu kullanıp test ettikçe, ChatGPT’ye dair tuhaf detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. OpenAI’ın yapay zeka programı, zaman zaman insanları ürküten davranışlarda bulunabiliyor.

chatgpt sesli mod 3

Kullanıcıları korkutan bu vakalardan biri geçtiğimiz günlerde Amerika’da yaşandı. GPT’nin sesli modu, kullanıcıya bir anda kendi sesiyle cevap vermeye başladı. GPT, kullanıcının sesini izni olmadan kaydetmiş ve bir anda onun sesiyle cevap vermeye başlamıştı.

Tahmin edeceğiniz gibi bu davranış ne kullanıcı tarafından ne de bu olayı duyanlar tarafından pek hoş karşılanmadı. Hatta pek çok kişi bunu Black Mirror dizisinde yaşanan ürkütücü olaylara benzetti. Bakınca bu benzetmenin gayet yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım önümüzdeki günlerde yapay zeka daha ne gibi tuhaflıklarla gündeme gelecek. Çünkü daha ilk haftada bunun gibi pek çok olayın yaşanması, bunlara benzer daha çok tuhaflık duyacağımızı gösteriyor.

Arcane 2. Sezon Bölümleri İnternete Sızdırıldı