Pixel 9 Pro Fold: Google’dan Yeni Katlanabilir Telefon

Pixel 9 Pro Fold

Beklenen gün geldi çattı ve Google yeni Pixel modellerini resmi olarak tanıttı. Bu modellerden biri de şirketin yeni katlanabilir telefonu Pixel 9 Pro Fold oldu.

Teknoloji dünyasında beklenen gün geldi çattı ve uzun süredir gündemde yeni Pixel cihazları bugün Google tarafından resmi olarak tanıtıldı. Google’ın bugün gerçekleşen Made by Google etkinliğinde tanıttığı telefonlar arasında belki de en dikkat çekici olanı ise şirketin yeni katlanabilir telefonu oldu. İlk katlanabilir telefonunu Pixel Fold adıyla piyasaya süren Google, onun halefi Pixel Fold 2 demek yerine bu telefonu da Pixel 9 serisine dahil etti ve Pixel 9 Pro Fold adı altında piyasaya sürdü. Telefon tasarımıyla da öncülünden epey ayrı duruyor.

Pixel 9 Pro Fold’un 6.3 inçlik dış ekranı, öncülü olan Pixel Fold’a kıyasla daha büyük. Telefonun katlanabilir iç ekranı ise 8 inç. Telefon açıldığında boyutları 155.2 x 150.2 x 5.27 mm’ye ulaşıyor. Katlandığında ise boyutları 155.2 x 77.1 x 10.54 mm’ye düşüyor. Bu da telefonun Galaxy Fold6’dan bile ince olduğu anlamına geliyor. Telefonda kullanılan her iki ekran da OLED ve her ikisinin de çözünürlüğü FHD+.  Yenilenme hızları ise 120 Hz.

Pixel 9 Pro Fold 2 1

Pixel 9 serisindeki diğer modeller gibi Pro Folda da Google’ın G4 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine 16 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki seçenek sunuluyor: 256 GB ya da 512 GB. Telefonun batarya kapasitesi ise 4650 mAh. Ne var ki 45W hızlı şarj özelliğiyle gelen diğer Pixel 9 modellerinin aksine Pro Fold’un şarj hızının 21W olacağı açıklandı.

Pixel 9 Pro Fold’un kamera özellikleri ise öncülünden çok da farklı değil. Üçlü arka kameranın ana lensi 48 megapiksellik bir senör kullanıyor. Ona 10.5 megapiksellik bir telefoto kamera ile 12 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 10 megapiksel.

Pixel 9 Pro Fold 3 1

Pixel 9 serisinin en önemli özelliklerinden biri Gemini AI desteğiyle geliyor olmaları. Google’ın yapay zeka programı, fotoğraf düzenlemeden internette arama yapmaya pek çok konuda kullanıcılara yardımcı olabiliyor.

Google, Pixel 9 serisine yedi yıl boyunca yazılım desteği sunacak ve tabii Pixel 9 modelleri Android 15’e geçen ilk telefonlar olacak. Pro Fold’nun 256 GB’lık versiyonu 1799 dolara, 512 GB’lık versiyonu ise 1919 dolara satışa sunulacak.

ChatGPT’den Ürküten Davranış