Pixel 9’un yonga setini Samsung üretebilir

Pixel 9 Tensor G4

Google, önümüzdeki yıl çıkaracağı Pixel 9 serisi telefonlarında kullanacağı Tensor G4 yonga setinin üretimini Samsung’a emanet etmeye hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi Google, Pixel 8 serisi akıllı telefonlarını bu yıl içinde kullanıcılarla buluşturacak. Uzun süredir gündemde olan Pixel 8 serisi henüz resmi olarak tanıtılmamış olsa da Google şimdiden gözünü bir sonraki Pixel serisine dikmiş durumda. Pixel 9 serisi akıllı telefonları için ön hazırlıklara başlayan Google, bu telefonun önemli bir parçası için Samsung ile güçlerini birleştirebilir.

Bu yıl çıkacak Pixel 8 telefonların yonga seti, Samsung’un Exynos 2400 yonga setinden yola çıkılarak hazırlanan Tensor G3 olacak. Ancak bir sonraki yıl Google’ın telefonlarında yonga seti değişecek. Pixel 9 serisinde Tensor G4 adını taşıyan yeni yonga seti kullanılacak. Gelen son bilgilere bakılırsa bu yeni yonga seti de Samsung tarafından geliştirilecek.

Google Pixel 8 Pro

Google’ın yonga seti siparişleri TSMC’nin istediği rakamlara ulaşmadığı için TSMC ile Google yollarını ayırma kararı aldı. Bu yüzden Pixel 9 serisinde kullanılacak Tensor G4 yonga seti için Google’ın kendisine yeni bir üretim ortağı bulması gerekiyordu. Bu hafta gelen bilgilere göre Google bu konuda üretimi Samsung Foundry’ye emanet edecek.

Bildiğiniz gibi Samsung Foundry daha önce aşırı ısınan yonga setleri geliştirdiği için bir nevi gözden düşmüştü. Ancak şimdi Google’ın yeni yonga setlerinin üretimini Samsung Foundry’ye emanet ediyor olması, şirketin bu konuda güven tazeleyecek adımlar attığını gösteriyor.

iPhone 15 siparişleri iPhone 14’ün önünde seyrediyor