Google ve Samsung ortaklığı ilerlemeye devam ediyor

g2

Google, Piksel 6 serisi için çalışmalarına devam ediyor, gelen yeni bilgiler ile beraber cihazın kullanacağı yonga seti de ortaya çıktı. Gelecek olan seri de Samsung tarafından üretilen 5nm işlemine dayanan yeni Tensor çiplerini kullanacak.

Bu haftanın başlarında arama motoru devi, en son Pixel serisinin ilk kez kendi bünyesinde geliştirilen bir çip tarafından destekleneceğini açıklamıştı. Şirketin CEO’su Sundar Pichai’ye göre, “Tensor, 20 yıllık bilgi işlem deneyimimizi temel alıyor ve bugüne kadar Pixel’deki en büyük yeniliğimiz.” Ayrıca, bu çekirdeklerin “en yenilikçi AI ve makine öğrenimi” teknolojilerinin yanı sıra “tamamen yeni özellikler ve mevcut olanlara iyileştirmeler” getireceğini de sözlerine ekledi.

Google ve Samsung ortaklığı ilerlemeye devam ediyor

Bir NikkeiAsia raporuna göre Google, yeni Tensor çiplerini kimin üreteceğini açıklamazken, konuya yakın kaynaklar Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un üretim ortağı olacağını ve yeni çiplerin 5nm üretim sürecine dayandığını açıkladı. . Başka bir deyişle, çip, Qualcomm’un Snapdragon 888 SoC’si ile aynı gelişmiş süreci kullanacak .

Google’ın bir süredir “Whitechapel” kod adı altında kendi yonga seti üzerinde çalıştığını biliyorduk. Ancak şimdi, Tensor çekirdekleri açıklandı ve 5nm çiple ilgili haberler, son nesil Pixel 5 serisine göre gelişmiş güç verimliliği ve performansına işaret ediyor. Özellikle, Tensor çipi dört yıldır geliştirilmekte ve “özellikle Pikseller için” tasarlanmış. Şirket her ne kadar akıllı telefon sektöründe daha önce istediği sonuçları alamasa da yeni seri ile beraber çıkışa geçmek istiyor.

Far Cry 5 ücretsiz oldu – 5 Ağustos