iPhone 15 siparişleri iPhone 14’ün önünde seyrediyor

iPhone 15 Pro Max

iPhone 15’in önsiparişe sunulmasıyla birlikte telefonun satış performansı da belli olmaya başladı. Satışlar şu ana kadar iPhone 14’ün önünde seyrediyor.

Bildiğiniz gibi Apple, heyecanla beklenen yeni akıllı telefonlarını geçtiğimiz hafta düzenlediği özel etkinlikte resmi olarak tanıttı. 12 Eylül’de resmi olarak tanıtılan iPhone 15 modelleri, dün önsiparişe açıldı. Yeni iPhone’ların önsiparişe sunulmasıyla birlikte bu telefonların satış performansı hakkında ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Görünen o ki bu yılın iPhone modelleri Apple’ın yüzünü güldürecek. Çünkü önsipariş aşamasında iPhone 15 siparişleri, iPhone 14’ün aynı dönemdeki satış rakamlarının önünde seyrediyor.

iphone 15 pro

Wedbush tarafından yayınlanan rapora göre bu yılki iPhone modelleri önsipariş aşamasında iPhone 14’ten yüzde 10-12 daha fazla satıyor. Bu da iPhone 15 serisi telefonlara ilginin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Çünkü bildiğiniz gibi şu sıralar akıllı telefon pazarı düşüş trendinde. Yani aslında yeni iPhone telefonlara talebin düştüğü bir dönemde çıkıyor olmasına rağmen iPhone 14’ten daha iyi bir performans sergiliyor. Bu da telefonun başarısını daha kayda değer kılıyor.

Wedbush’un raporu, yeni iPhone piyasaya sürülmeden önce yapılan tahminlerin doğru çıktığını gösteriyor. Çünkü önsipariş aşamasında en çok ilgi gören modeller, tahmin edildiği gibi iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max oldu. Geçtiğimiz yıl iPhone’un standart modeli ile Pro modeli arasındaki farkı açan Apple, bu yıl da aynı stratejiyi izledi ve etkileyici yenilikleri Pro modeline sakladı. Bu da Pro modellerinin çok daha fazla ilgi görmesini sağlıyor.

PlayStation Plus’a bu ay 20 yeni oyun eklenecek