Microsoft’un Xbox yazışmaları ortaya saçıldı; mahkeme Microsoft’u suçladı

Xbox

TC ile karşı karşıya geldiği davanın belgeleri internete sızdırılınca Microsoft’un Xbox planları ortaya saçıldı. Mahkeme ise suçu Microsoft’a attı.

Bu hafta oyun dünyası ciddi bir sızıntıyla çalkalandı. Activision Blizzard anlaşması yüzünden mahkemede karşı karşıya gelen FTC ile Microsoft’un dava sırasında mahkemeye sunduğu dosyalar ve iç yazışmalar, bir şekilde internete sızdırıldı. Bu yazışmalarda Microsoft’un Xbox ile ilgili planlarına dair pek çok detay bulunduğu için şirketin oyun konsoluna dair tüm planları ortaya saçılmış oldu. Haliyle Microsoft da FTC’yi ve bu bilgileri sızdıran mahkemeyi suçladı. Ancak mahkeme tarafından alınan kararda, bu sızıntının sorumlusunun Microsoft olduğuna karar verildi.

xbox 2

FTC ile Microsoft arasındaki davayı gören Hakim Jacqueline Scott Corley, mahkemenin hem FTC’den hem de Micrsosoft’tan davayla ilişkili dosyaları derleyip bir link ile kendilerine iletmelerini istediğini kabul etti. Ancak bunu yaparken her iki taraftan da belli bölümleri redakte etmelerinin, yani karartmalarının istendiğine vurgu yapıldı. FTC ve Microsoft’un mahkemeye ilettiği bu linkler daha sonra kamuya açılınca, gizli kalması gereken binlerce belge ortaya saçılmış oldu. Ancak mahkeme, Microsoft’un bu dosyalarda gerekli bölümleri karartmayarak aslında sızıntıya kendisinin sebep olduğunu söylüyor.

Sorumlusu kim olursa olsun yaşanan bu devasa sızıntı Microsoft’un Xbox’a dair planlarını ortaya saçmış oldu. Bu hafta ortaya çıkan bu bilgiler, şirketin bir dönem Nintendo’yu satın almak istediğini, The Elder Scrolls 6 gibi bazı önemli oyunları PlayStation’a vermeyeceğini ve yeni, disksiz bir Xbox Series X konsolu çıkarmaya hazırlandıklarını gösterdi. Üstelik bunlar daha ilk bakışta dikkat çekenler. Şirketin oyun dünyasındaki rakipleri bu belgeleri detaylı olarak inceleyerek Microsoft’un oyun dünyasına dair planlarına dair daha pek çok şey öğrenebilirler.

iPhone 15 siparişleri iPhone 14’ün önünde seyrediyor