Pixel Fold’un tanıtım videosu yayınlandı

Google Pixel Fold

Önümüzdeki hafta Google I/O etkinliğinde görücüye çıkarılacak olan Pixel Fold, bugün Google tarafından yayınlanan videoyla resmi olarak tanıtıldı.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon pazarındaki en popüler trendlerden biri de katlanabilir akıllı telefonlar. Bu yüzden Samsung, Xiaomi, Google gibi şirketler bu teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor. Katlanabilir ekrana sahip bir akıllı telefonu kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalara başlayan ilk şirketler arasında yer alan Google, ilk katlanabilir telefonu olan Google Pixel Fold’u önümüzdeki hafta Google I/O 2023 etkinliğinde resmi olarak tanıtacak.

Biz bu etkinlik için gün sayarken Google’dan sürpriz bir hamle geldi. Amerikalı teknoloji devi, Google I/O 2023 öncesi Pixel Fold için bir tanıtım videosu yayınlayarak telefonu resmi olarak tanıtmış oldu. Elbette telefonu tüm detaylarıyla görmek için Google I/O’yu beklememiz gerekecek ancak yayınlanan bu videoyla birlikte telefon hem resmiyet kazanmış oldu hem de yüzünü ilk kez resmi bir paylaşımda gösterdi.

Google Pixel Fold

Daha önce gelen bilgiler, Pixel Fold’un Google’ın Tensor G2 yonga setini kullanacağını gösteriyor. Bildiğiniz gibi aynı yonga seti Pixel 7 serisi telefonlarda da kullanılıyor. Telefonun dış ekranının 5.8 inç olacağı söyleniyor. İç yüzdeki katlanabilir ekran ise açıldığında 7.6 inç olacak. Telefonun batarya kapasitesi hakkında net bir bilgi bulunmasa da telefonun standart kullanımda 24 saat, güç tasarruf modunda ise 72 saat kesintisiz kullanım sunacak bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor.

Daha önce gelen sızıntılar telefonun yaklaşık 1700 dolara raflardaki yerini alacağını gösteriyordu. Ancak son günlerde gelen iddialarda 1300-1500 dolar aralığına işaret ediliyor. Bu iki çelişen iddiadan hangisinin doğru olduğunu çok yakında öğreneceğiz. Çünkü telefonun Google I/O’da sergilendikten hemen sonra piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Samsung ChatGPT kullanımını yasakladı