Google’ın Pixel telefonları için çizdiği yol haritası sızdırıldı

Pixel telefonları

Google’ın Pixel telefonlarının geleceği için çıkardığı yol haritası sızdırıldı. Şirket 2025’e kadar izleyeceği stratejiyi şimdiden planlamış durumda.

Yeni amiral gemisi akıllı telefonları Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’yu ekim ayında piyasaya süren Amerikalı teknoloji devi Google, bu serinin son parçası olan Pixel 7a’yı da önümüzdeki yılın başında kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Ancak Google’ın Pixel telefonları ile ilgili planları Pixel 7a’nın çok ötesine uzanıyor. Şirket şimdiden Pixel telefonları için 2025’e kadar bir yol haritası çıkarmış durumda.

Amerikalı teknoloji devinin akıllı telefon pazarına dair planlarını gözler önüne seren bu yol haritası, internete sızdırıldı. Böylece Google’ın yakın gelecekte planları ortaya çıkmış oldu.

Google Pixel Fold

Android Authority tarafından paylaşılan bu yol haritası, daha önce de söylendiği gibi katlanabilir telefonların şirketin gelecek planları arasında oldukça önemli bir yere sahip olduğunu gösteriyor. Çünkü şirket, 2025’e kadar en az iki yeni katlanabilir akıllı telefon çıkarmayı hazırlanıyor.

Şirketin Pixel Fold adını taşıyan ilk katlanabilir akıllı telefonunu, 2023’ün nisan ya da mayıs ayında gerçekleşecek Google I/O 2023 etkinliğinde tanıtmayı planladığı görülüyor. Telefonun fiyatının 1799 dolar olması bekleniyor. Google Pixel 7a’nın da aynı etkinlikte görücüye çıkarılması bekleniyor.

Şirketin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonları olacak Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ise 2023’ün ikinci yarısında kullanıcılarla buluşacak. Pixel 7 serisinde olduğu gibi yine ekim ayında gerçekleşecek bir lansman bekleniyor. Her iki telefonun da Tensor G3 yonga setinden güç alacağı görülüyor. Öte yandan planlarda dikkat çeken bir diğer detay da Pixel 8’in boyut olarak Pixel 7’den daha küçük olması. Pixel 7 Pro ile 8 Pro’nun boyutları ise aynı olacak.

2024 yılına geldiğimizde Google, Pixel telefonları konusunda strateji değişikliğine gidecek ve iki yerine üç Pixel 9 modeli çıkaracak. Her üç telefon da Tensor G4 yonga setinden güç alacak. Üçüncü modelin Pro+ modeli olması bekleniyor.

2025’e dair planlar daha muallak. Ancak görünen o ki şirket 2025’te Samsung Galaxy Z Flip’in halefleriyle yarışacak bir katlanabilir telefon çıkarmayı planlıyor. Aynı şekilde Pixel Fold 2’nin de 2025’te çıkması bekleniyor.

Red Magic 8 Pro’nun batarya özellikleri kesinleşti