Phil Spencer Yeni Xbox Etkinliğini Duyurdu

xbox 1

Xbox oyunlarının PlayStation ve Switch’e çıkacağına dair iddialar konuşulurken Phil Spencer’dan etkinlik açıklaması geldi.

Microsoft’un politikasında büyük değişiklikler yaptığı ve oyunların diğer platformlara geleceği söyleniyordu. Bu dedikoduların yoğunlaştığı dönemde Phil Spencer dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Spencer, önümüzdeki hafta iş etkinliği gerçekleştirip, Xbox‘ın geleceğine yönelik yeni vizyonlarını tanıtacaklarını belirtti. Büyük ihtimalle iddialar doğrulanacak.

Dedikodu fitilinin ateşlenmesi bu sene başında gerçekleşti. Microsoft’un Hi-Fi Rush’ı PlayStation ve Switch’e çıkarmayı planladığı ileri sürüldü. Daha sonra Sea of Thieves’ın da diğer platformlarda çıkacağı iddia edildi. Geçtiğimiz hafta sonu Starfield, Indiana Jones and the Great Circle ve Gears of War serisinin de PlayStation’a geleceğine dair raporlar yayınlandı. Dedikodular çığ gibi büyümüş, ancak Xbox cephesinde Phil Spencer’ın duyurusuna kadar herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Bu gelişmeler hakkında ilginç yorumlar da yapılıyor. Sektörden birkaç analist Microsoft’un Xbox’ı oyun dağıtımcısı olarak yeniden markalaştıracağını ifade etti. Hatta bazı analistler Microsoft’un kademeli olarak donanım işinden ve konsol pazarından çekilebileceğini ileri sürdü. Konsol üretiminin yavaş yavaş sonlandırılması olayı Reddit ve birkaç platformda oyuncular arasında da tartışılan konulardan biri oldu. Neler olacağını ve Microsoft’un nasıl adımlar atacağını ise gelecek hafta öğreneceğiz.

Netflix yeni suç belgeseli ile ortalığı kavurdu