Phil Spencer: Sızdırılan Xbox planlarını dikkate almayın

phil spencer

Microsoft’un Xbox’tan sorumlu yöneticisi Phil Spencer, geçtiğimiz günlerde sızdırılan planlarının dikkate alınmaması gerektiğini, çünkü bu planların sürekli değiştiğini söyledi.

Bildiğiniz gibi bu hafta Microsoft cephesinde önemli bir sızıntı yaşandı. Microsoft ile FTC arasında görülen Activision Blizzard davasında mahkemeye sunulan belgelerin internete sızması, Microsoft’un oyun dünyasına dair planlarının ortaya saçılmasına sebep oldu. Bu da Microsoft’un oyun tarafında yapmayı düşündüklerinin bu hafta uzun uzun konuşulmasına sebep oldu. Ancak şirketin oyun departmanının başında olan Phil Spencer’a göre bu konuşmalar anlamsız. Çünkü Spencer bu sızıntı dikkate alınmaması gerektiğini söylüyor. Bunun sebebi ise aslında planların sürekli değişmesi.

Phil Spencer, Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak, bu hafta sızdırılan Xbox planlarının önemli bir kısmının şimdiden geçerliliğini yitirmiş olduğunu söyledi: “Bu hafta sızdırılan e-posta ve belgelerimizin konuşulduğunu gördük. Ekibimizin işlerinin bu şekilde paylaşıldığını görmek üzücü çünkü çok fazla şey değişti ve hem şimdi hem de gelecek için heyecan verici çok fazla şey var. Gerçek planlarımızı paylaşmaya hazır olduğumuzda paylaşacağız.”

xbox

Bu hafta sızdırılan bilgiler, Microsoft’un çok yakında Xbox Series X’e yenilemeye hazırlandığını, bu yeni versiyonun disksiz olacağını göstermişti. Yine bu sızıntıya göre Microsoft, bir sonraki oyun konsolunu 2028’de çıkarmayı planlıyordu. Sızıntıların ortaya çıkardığı bir diğer detay da şirketin Fallout 3 ve Oblivion gibi sevilen oyunların remastered versiyonlarını çıkarmaya hazırlandığıydı. Ayrıca Phil Spencer’ın sızdırılan yazışmaları, Spencer’ın Nintedo ve Valve’yi satın almak istediğini ortaya çıkardı. Ancak Spencer’ın da dikkat çektiği üzere bu planları bazıları daha şimdiden rafa kaldırılmış durumda.

Redmi Note 13 Pro+ resmen tanıtıldı