Ünlü Fenomenler Xbox’tan Desteğini Çekti

123

Xbox hakkında çıkan söylentilerden sonra Xbox içerik üreticilerinden bazı ünlü isimler markaya verdikleri desteği sonlandırmaya başladı.

Son birkaç gündür Xbox‘a özel oyunların PlayStation ve Switch’e çıkacağı, markanın artık 3. parti oyun dağıtımcısı olacağı iddiaları konuşuluyor. Henüz söylentiler resmi olarak doğrulanmamış olsa da, bu haberler tepkiye yol açtı. Dedikodulardan rahatsız olan çok sayıda insan var, bu kişilerin arasında Youtuber’lar, sosyal medya fenomenleri de bulunuyor. Bazı fenomenler içerik üretmeyeceklerini ve desteğini kestiklerini bile açıkladı.

Tanınmış Influencer Klobrille, Resetera forumlarında hesabını kapatacağını belirtti. Klobrille, Microsoft’tan Phil Spencer ve Sarah Bond dahil olmak üzere birçok kişi tarafından takip edilen ünlü içerik üreticilerinden biri. Klobrille yaptığı açıklamada, “Temelde markaya her zaman güvenim vardı. Yapacaklarım için heyecan duyuyordum. Bu duygularım en düşük seviyede. Bir sonraki adımın ne olacağına bağlı olarak Klobrille karakterini emekliye ayırmaya karar verdim” dedi.

xbox

Phil Spencer ve başka önemli kişilerin takip ettiği diğer bir Influencer olan Timdog, Twitter’da 7 saat süren Spaces gerçekleştirdi ve artık Xbox fanı olmadığını açıkladı. Timdog şunları söyledi: “Donanımı öldürüyor, kendi kalbine kazık saplıyor. Artık geri dönüşü yok, marka öldü.”

KidSmoove isimli fenomen de Twitter’daki kapak görselini hakaret içeren başka bir görselle değiştirdi. Reddit ve sosyal medyada Xbox’ını PlayStation 5 veya Switch’le takas ettiğini ya da satılığa çıkardığını söyleyen kullanıcılar var.

Bu olaylar yaşanırken ve spekülasyonlar iyice artarken Phil Spencer’dan da dikkat çekici açıklama geldi. Spencer önümüzdeki hafta iş etkinliği gerçekleştirip, geleceğe yönelik yeni vizyonlarını tanıtacaklarını belirtti.

Dünyanın ilk NFT fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu!