Capcom Yeni Resident Evil Oyunları Geliştiriyor

resident evil 4 1

Ünlü sızıntı kaynağı Dusk Golem, Capcom’un Resident Evil serisi hakkındaki planlarını açığa çıkardı.

Dusk Golem, Discord’ta kısa ve öz bir açıklama yapıp, “Capcom, Resident Evil 9 dahil olmak üzere şu anda 5 yeni Resident Evil oyunu geliştiriyor” dedi. Japon oyun stüdyosunun yeni RE oyunları üzerinde çalıştığına dair ufak tefek söylentiler gündeme gelmişti. Fakat Dusk Golem bu durumu tam anlamıyla onaylamış oldu. Bu arada Dusk Golem, RE Village, Silent Hill 2 Remake’in dahil olduğu birçok oyunu resmi duyurudan önce sızdırdı. Sicili oldukça sağlam.

RE 9 dışında üzerinde çalışılan RE oyunlarının tam olarak ne olduğu belli değil. Bu konuda farklı tahminler var. RE 5 Remake ve RE Code: Veronica Remake’in geliştirilmekte olan projeler arasında bulunduğu yorumları yapılıyor. Ayrıca çalışılan oyunlar içinde yan hikayeye sahip yeni bir yapımın da olduğu söyleniyor ki, burada artı parantez açmak gerekli. 2022’de Capcom’un RE serisine farklı bir senaryoyu ele alan yeni oyun eklemek istediğine dair raporlar yayınlanmıştı.

resident evil

Ayrıca Capcom’un satışlarla ilgili paylaştığı raporuna göre RE 4 Remake toplamda 6.48 milyon adet kopya satmayı başardı. Yapım böylece RE serisinin en hızlı satan oyunu olmayı da başardı. Bu satış rakamının oyunun çıktığı 24 Mart 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasını kapsadığını da söyleyelim. RE 2 Remake benzer zaman diliminde 5.8 milyon adet satmıştı. RE 4 Remake böylece RE 2’yi de geçmiş oldu.

RE 4’ün bu ezici başarısını daha önceki RE oyunları da göstermişti. Yani serinin neredeyse her yeni oyunu benzer zaferler elde ediyor diyebiliriz. RE Village da rekorlar kırdı ve ödüller kazandı. RE 2 Remake de 2019’da yılın oyunu dalında aday gösterilmişti.

Phil Spencer Yeni Xbox Etkinliğini Duyurdu