Daha Fazla Xbox Oyunu Rakip Platformlara Gelecek

xbox 1 1

Xbox’ın patronu Phil Spencer daha önce yaptığı açıklamada Xbox’a özel dört oyunun diğer platformlara geleceğini söylemişti. Fakat Spencer yeni bir röportajda daha fazla oyunun farklı platformlar için çıkacağını söyledi. İşte detaylar…

Xbox cephesi geçtiğimiz birkaç ay boyunca çalkantılı dönem yaşadı. Çünkü birinci parti oyunların yani özel oyunların PlayStation ve diğer platformlar için yayınlanacağı iddia edildi. Haftalarca süren spekülasyolardan sonra Phil Spencer bir podcast’te, “Dört oyun diğer platformlara gelecek. Özel oyunlarla ilgili temel stratejimizde değişiklik yok” demişti. Ancak bu strateji tersine dönmüş görünüyor.

IGN, Phil Spencer’la röportaj gerçekleştirdi. Spencer bitmek bilmeyen söylentilere yeniden değindi ve ilk açıklamasına zıt yeni bir açıklama yaptı. Spencer, “Oyunlarımızı daha fazla platformda göreceksiniz. Bunu oluşturduğumuz seriler için büyük bir fayda olarak görüyoruz. Aslında bunu oyunculardan da görüyoruz, oyuncular oynamayı seviyorlar” dedi.

xbox

Bu cevap birkaç ay öncesine göre 180 derecelik bir değişim. Şirket planları her zaman değişse de, Xbox’ın stratejisi halen sır perdesi arkasında gizleniyor. Stratejinin detayları tam olarak bilinmiyor. Phil Spencer’ın bu şekilde konuşmasının arkasında Xbox’ın yani Microsoft’un Latitude isimli projesi var. Söylenenlere göre bu proje rakip platformlar için düşünülen oyunlardan oluşuyor. Latitude projesinin tam olarak neler getireceğini, Microsoft’un neler yapacağını ancak ilerleyen günlerde göreceğiz.

Diğer yandan Sony daha fazla kâr elde etmek için özel oyunlarını PC’ye getirmeye devam ediyor. Mayıs sonunda düzenlenen State of Play etkinliğinde God of War Ragnarök’un PC sürümü resmen açıklandı. İlerleyen tarihlerde daha fazla PS’e özel oyunun PC’ye gelmesi bekleniyor.

iOS 18’de Uygulamalar Face ID’le Kilitlenecek