PC oyuncuları Windows 11’e geçiyor

Windows 11 kurumsal

Steam tarafından paylaşılan yeni veriler, PC oyuncularının son dönemde hızla Windows 11’e geçiş yaptığını gösteriyor.

Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 11’i kullanıcıların beğenisine sunmasının üzerinden bir yıldan fazla geçti. Ancak yeni Windows sürümünün kullanıcılardan beklenen ilgiyi gördüğünü söylemek pek mümkün değil. Windows’un en son sürümünün kullanıcı sayısı her geçen gün biraz daha artıyor artmasına ama büyüme hızı kesinlikle Microsoft’un istediği hızda ilerlemiyor. Pek çok kişi Windows 10’dan 11’e geçiş yapmak istemiyor. Bunun başlıca sebebi ise performansa yönelik kaygılar.

Söz konusu performansa yönelik kaygılar olunca elbette devreye oyun severler giriyor. Bildiğiniz gibi son dönemde PC oyunculuğu epey popüler hale gelmiş durumda. PC’de oyun oynayan bu geniş kitle için performans öncelikli olduğu için Windows 10’dan 11’e geçmek istemeyenlerin başında da onlar geliyor. En azından kısa süre öncesine kadar durum böyleydi. Ancak Steam tarafından paylaşılan en yeni veriler, PC oyuncularının son dönemde eskisinden daha hızlı bir şekilde Windows 11’e geçtiğini gösteriyor.

pc oyunlari 2

Steam kullanıcıları arasında çoğunluk hala Windows 10 kullanıyor olsa da son dönemde Windows 11 kullananların sayısında ciddi bir artış yaşanmış durumda. Öyle ki artık her üç Steam kullanıcısından biri Windows’un en yeni sürümünü kullanıyor.

Steam’deki PC oyuncuları arasında Windows 10 kullananların oranı yüzde 62.33, 11 kullananların oranı ise yüzde 32.06. 11’in sadece son bir ayda pazar payını yüzde 1.73 arttırmış olması, PC oyunları arasında Windows 10’dan 11’e geçişin hızlandığını gösteriyor.

Neuralink’in insanlarda test edilmesine izin verilmedi