Oyun severler Windows 11’e geçmek istemiyor

Windows 11 kurumsal

Steam tarafından paylaşılan son veriler, özellikle PC oyuncularının Windows 10’dan Windows 11’e geçmek istemediğini gösteriyor.

Microsoft, en yeni işletim sistemi Windows 11’i kullanıcıların beğenisine sunmasının üzerinden bir yıldan fazla geçti. Ancak yeni Windows sürümünün kullanıcılardan beklenen ilgiyi gördüğünü söylemek pek mümkün değil. Windows’un en son sürümünün kullanıcı sayısı her geçen gün biraz daha artıyor artmasına ama büyüme hızı kesinlikle Microsoft’un istediği hızda ilerlemiyor. Pek çok kişi Windows 10’dan 11’e geçiş yapmak istemiyor. Bunun başlıca sebebi ise performansa yönelik kaygılar.

Söz konusu performansa yönelik kaygılar olunca elbette devreye oyun severler giriyor. Bildiğiniz gibi son dönemde PC oyunculuğu epey popüler hale gelmiş durumda. PC’de oyun oynayan bu geniş kitle için performans öncelikli olduğu için Windows 10’dan 11’e geçmek istemeyenlerin başında da onlar geliyor.

Steam Türkiye

PC oyunculuğu denince akla gelen ilk platform olan Steam tarafından paylaşılan son veriler, özellikle PC oyuncularının Windows 11’e geçme konusunda isteksiz olduğunu gösteriyor. Bu oyuncuların en çok tercih ettiği işletim sistemi ise tahmin edebileceğiniz gibi Windows 10.

Steam kullanıcılarının yüzde 65.42’si Windows 10 kullanıyor. Bu da Windows 10’u tartışmasız lider yapıyor. Ama daha da önemlisi Windows 10’un kullanım oranının bir önceki aya kıyasla neredeyse değişmemiş olması. Windows 10’un kullanım oranı bir önceki aya kıyasla sadece yüzde 0.18 düştü. Windows 11’in kullanım oranı ise yüzde 0.44 arttı. Bu da oyuncular arasında Windows 11’e geçişin ne kadar düşük olduğunu gözler önüne seriyor. Özellikle de söz konusu Windows 10’dan 11’e geçiş olduğunda.

Fortnite, iPhone’a geri dönüyor