Valve, Windows XP ve Vista desteğini kesti

windows

PC oyunculuğunun can damarı olarak nitelendirebileceğimiz Steam, Windows XP ve Vista’ya olan desteğini kesti. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Söz konusu PC oyunculuğu olduğunda, Steam’in önemli tartışılamaz. Valve’in bünyesindeki Steam platformu için PC oyunculuğunun can damarı demek, pek de yanlış bir ifade olmayacaktır. Son dönemde Epic Games ve Electronic Arts, Steam’e alternatif bazı servisleri kullanıma sundu. Fakat şimdilik bu konuda önemli bir yol kat edilebilmiş değil.

Eğer PC üzerinden kesintisiz bir online deneyimi yaşamak istiyorsanız, Valve’in dijital platformu ilk tercihiniz olabilir. Tabi ki Windows XP ya da Windows Vista kullanmıyorsanız. Çünkü Valve bu işletim sistemlerine olan desteği kestiğini açıkladı.

Windows XP ve Vista kullanıcıları için kötü haber

Hatırlanacağı üzere Valve geçtiğimiz yılın sonlarına doğru yaptığı açıklamada XP ve Vista için Steam desteğinin yeni yılla birlikte sona ereceğini duyurmuştu. Nitekim denildiği gibi oldu.

2019’la birlikte Windows XP ve Windows Vista için Steam desteği sona erdi. Yani XP ve Vista işletim sistemini kullananlar artık Steam üzerinden oyun oynayamayacaklar. Dahası hesaplarına bile erişemeyecekler. Tüm bunlar için daha yeni bir işletim sistemine geçmeleri gerekecek.

Zaten bu dönemde Vista kullanan pek kimse kalmamıştır. Genel olarak Windows kullanıcılarının tercihi 7 ya da 10 oluyor. Dolayısıyla bu durumun pek çok kullanıcıyı etkilemeyeceği gün gibi ortada.

2018’in en iyi torrent siteleri