Intel Düşük PC Satışları İçin Windows XP’yi Suçladı

intel logo

PC satışlarının yeniden düşüşe geçmesinin ardından 2015 yılının ilk çeyreğinden beklentilerini düşüren Intel, düşük satışlar için Windows XP’yi suçladı.

Son yıllarda hızla düşen PC satışları son dönemde bilgisayar üreticileri tarafından uygulanan indirimler ve Windows 10’un resmi olarak duyurulmasıyla yıllar sonra ilk kez yükselişe geçmiş olsa da, bu yükseliş pek de uzun sürmeyecek gibi görünüyor. Windows 10’un duyurulmasının ardından PC satışlarından beklentilerini yükselten PC üreticileri, yaşanan hayal kırıklığı sonrası beklentilerini düşürmeye başladılar.

intel_DG

PC sektöründe yaşanan bu düşüşten nasibini alan Amerikalı işlemci üreticisi Intel de 2015’in ilk çeyreğindeki mali sonuçlarından beklentilerini düşürdüğünü duyurdu. Daha önce yaptığı açıklamayla 2015 yılının ilk çeyreğinde 13.7 milyar Dolar gelir elde etmeyi amaçladığını açıklayan Intel, dün yayınladığı açıklamayla bu beklentisini düşürdüğünü duyurdu ve yeni amaçlarının 12.8 milyar Dolar olduğunu açıkladı.

PC satışlarında görülen bu gerilemenin sebeplerine de değinen Intel, bir numaralı sebep olarak Microsoft’un eskimiş işletim sistemi Windows XP‘yi gösterdi. Birçok firmanın ve kullanıcının geçtiğimiz yılın başında resmi olarak emekliye ayrılan Windows XP’yi kullanmaya devam ettiğine dikkat çeken Amerikalı işlemci üreticisi, bu durumun kullanıcıları yeni bilgisayar satın almaktan alıkoyduğunu belirti.

Intel tarafından yayınlanan bu açıklamada Microsoft’a karşı doğrudan bir tepki yer almasa da, firma yönetimine yakın kaynaklara göre Intel yönetimi Microsoft’un Windows XP’yi bitirme konusunda geç kaldığını düşünüyor.

Lumia 640 XL Ön Siparişe Sunuldu