Facebook Reels’ların süresini uzatıyor

Facebook Reels

Instagram’dan sonra Facebook da Reels videolarının süresini uzatıyor. Platformdaki Reels videolarının maksimum süresi 60 saniyeden 90 saniyeye çıkarıldı.

TikTok’un son dönemde yakaladığı büyük başarı, kısa süreli videoların ne kadar popüler olduğunu gözler önüne sererken, internet şirketlerinin de bu tür videolara verdiği önemi arttırdı. Instagram, Reels’ları ön plana çıkarmak için önemli değişiklikler yaparken, Facebook da Reels’ları platformuna dahil etti. Tüm bu değişimin arkasında kısa süreli videoların yakaladığı başarı olsa da video ne kadar kısaysa o kadar iyi gibi bir algıya kapılmak doğru değil.

Çünkü aslında belli bir uzunluktaki videolar daha çok ilgi görüyor. Hatta TikTok bile şu sıralar daha uzun süreli videoların sayısını arttırmak için çeşitli teşvikleri devreye sokuyor. Bu yüzden olsa gerek ki Facebook da Reels videoları için benzer bir değişiklik yapma kararı aldı. Platformdaki Reels videolarının maksimum süresi 60 saniyeden 90 saniyeye çıkıyor. Hatırlarsanız Instagram da geçtiğimiz temmuz ayında Reels’ların maksimum süresini 60 saniyeden 90 saniyeye çıkarmıştı.

facebook reels

Facebook sadece Reels’ların süresini uzatmakla kalmıyor. Aynı zamanda Reels’lara önemli bir özellik de ekliyor. Bildiğiniz gibi hem TikTok’ta hem de Instagram’da videoları şarkılarla senkronize etme özelliği bulunuyor. Facebook da Grooves adını verdiği yeni özelliğiyle kullanıcılarına benzer bir imkan sunacak. Grooves sayesinde kullanıcılar, videolardaki hareketleri bir şarkının temposuyla otomatik olarak senkronize edebilecek. Öte yandan Reels videoları çekmeyi ya da hazırlamayı kolaylaştıracak bazı yeni özellikler de çok yakında platforma eklenecek.

PC oyuncuları Windows 11’e geçiyor