Oyun konsollarında lider belli oldu: Satış rekorları kırıyor

oyun konsolları

Oyun konsollarında lider ortaya çıktı. Çip krizi ve diğer problemlerden etkilenmeyen bu oyun konsolu satış rakamlarında oldukça iyi bir seviyede. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Birçok kişinin hayalini kurduğu oyun konsollarında lider sonunda belli oldu. Türkiye’de ne yazık ki mevcut dolar kuru nedeniyle pek alınamayan bu tür oyun konsolları küresel çapta ciddi bir talep görüyor. Hatırlayacağınız üzere bir dönem PlayStation 5 bulmak bile büyük bir sorun haline gelmişti.

Oyun konsolları satış rakamları bakımından değerlendirildiğinde lider PlayStation 5 olmadı. Bunun yerine tahmin edilmesi biraz daha zor bir konsol zirveye oturmayı başardı. Özellikle son 2 yıla damga vurmayı başaran Nintendo Switch liderlik koltuğuna oturdu. Böylece gücünü bir kez daha pekiştirmiş oldu.

Oyun konsollarında lider değişti

Yapılan yeni bir araştırma ile birlikte tüm dünyada satış rakamları incelendi. 7 Kasım ile 13 Kasım tarihleri arasında yapılan satışlar büyük bir önem taşıyor. Bu tarihler arasında Nintendo switch 528 bin 732 ünite satmayı başardı. genel satış rakamlarına bakıldığında 94,71 milyona ulaştı.

Oyun konsollarında lider

Küresel çapta yapılan satışlara bakıldığında PlayStation 5 onun hemen arkasından geliyor. 14,4 milyon ünite satan PlayStation 5, Nintendo Switch konsollarını çok yakından takip ediyor. Onun hemen ardından 8,8 milyon satışla Xbox Series X|S geliyor. Yapılan bu hesaplamalar ile birlikte oyun konsollarında lider Nintendo Switch oldu.

Nintendo şimdilik yeni bir konsol düşünmüyor

İşin diğer tuhaf tarafı ise PlayStation 4 ile ilgiliydi. 7 Kasım ile 13 Kasım tarihleri arasında sadece 25 bin ünite satıldı. Ancak genel satış rakamlarına bakıldığında 116,6 milyona ulaştı. Yani bu konsolu her geçen yıl çok daha az kişi alıyor. Peki siz bu rakamlar hakkında ne düşünüyorsunuz?