Microsoft yeni emojileri artık Windows 11’de!

Microsoft yeni emojileri artık Windows 11'de!

Microsoft, yeni emojilerini bu hafta Windows 11’de kullanıma sunuyor. İşletim sistemi için bir dizi önemli hata düzeltmesi ve Microsoft’un bu yılın başlarında önizlemesini yaptığı yeni emojileri içeren yeni güncelleme kullanıma sunuluyor. İşte detaylar.

Yeni emojiler tamamen yeni bir tarz sunsa da, Microsoft tarafından daha önce vaat edildiği gibi 3D görünüm değil, şirket bunun yerine 2D’yi seçmiş görünüyor. Windows 11’deki yeni emoji güncellemesi Microsoft’un standart ataç emojisini Clippy karakteriyle değiştirdi. Yani klasik emoji Clippy geri dönmüş oldu. Emoji ayrıca parlak ve doygun renkler içerecek şekilde yeniden tasarlandı, ancak emojiyi öne çıkaran 3D özelliklerden yoksun.

Microsoft yeni emojileri artık Windows 11'de!

Temmuz ayından itibaren tasarım blogunda yapılan sessiz bir güncellemede Microsoft, “Yeni emoji stili yalnızca Windows 11’de mevcut ve 2D olacak” şeklinde açıklıyor. “Windows 10 müşterileri için hâlâ çeşitli emojiler sunuyoruz.” Aynı blog yazısı, Microsoft “2B yerine 3B tasarımları tercih ettiğini” bildiriyor. Microsoft’un bu yılın başlarında gösterdiği Windows 11’de etkileyici 3D emojiyi görüp göremeyeceğimiz belli değil. 3D’nin olmaması, Microsoft’un Windows’ta emoji görüntülemek için kullandığı renkli yazı tipi biçiminin teknik sınırlamalarıyla ilgili olabilir. Apple, emojisini oluşturmak için bitmap’leri kullanırken, Microsoft çok daha ölçeklenebilir durumda.  Yeni emojilerinin 3D ve animasyonlu sürümlerinin Microsoft Teams gibi ürünlerde görünmesini bekliyoruz, ancak yeni emojileri Windows’ta görmek istiyorsanız, bilgisayarınızı Windows 11’e yükseltmeniz gerekecek.

Twitter, platformundaki nefret söylemini azaltmak için yeni bir yol izliyor