Dünyanın en çok satan oyun konsolları

konsoll

#İŞBİRLİĞİ

Konsol savaşları tüm hızıyla devam ediyor. Peki geçmişten günümüze dünyanın en çok satan oyun konsolları hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.

Artık PlayStation 5 ve yeni nesil Xbox konsolunun ayak sesleri iyiden iyiye duyulmaya başlandı. Yani artık bu neslin de son zamanlarına yaklaşıyoruz.

Genel olarak konsol sektörüne bakıldığında bir kaç ismin sivrildiği görünüyor. Bunlar sizlerin de bildiği üzere Sony, Nintendo ve Microsoft.

PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Konsol sektörünün en istikrarlı ismi ise Sony diyebiliriz. Japon teknoloji devi PlayStation ile dahil olduğu konsol sektöründe, çıkarttığı hemen hemen tüm konsollarla beklentileri karşılamayı başardı. Sadece PS Vita biraz beklentilerin altında kaldı diyebiliriz. O da akıllı telefonların yaygınlaşma dönemine denk geldiği için, kullanıcılardan beklediği desteği bulamadı. Yoksa Vita son derece başarılı bir el konsoluydu.

Bugün ki yazımızda geçmişten günümüze en çok satan oyun konsolları listesi ile karşınızdayız. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri dünyanın en çok satan oyun konsolları listemizle başbaşa bırakalım.

10) Sony PlayStation 4

ps4

Listemizin son sırasında Sony’nin şimdiki nesildeki konsolu PS4 bulunuyor. Hatırlanacağı üzere PlayStation 4, 2013 yılında satışa sunulmuştu. Sony’nin son konsolu açıklanan güncel rakamlara göre 76.5 milyon adet satmayı başarmış durumda. Muhtemelen bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır.