Konsollara ve oyunlara zam mı geliyor?

oyun kon

#İŞBİRLİĞİ

Kısa süre önce akıllı telefonlar üzerinden alınan ÖTV oranını arttıran hükümet şimdi de oyun sektörünü radara aldı. Oyun konsolları zamlandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Güncelleme: Vergi haberinin doğru olmadığını ve zaten hali hazırda oyun ve konsollardan yüzde 20 vergi alındığını sizlerle paylaşmak isteriz.

Son dönemde teknoloji sektöründe parça parça zamlar yapılıyor. Bu zamların temel nedeni ise alınan vergi oranının arttırılması. Evet, zaten hayli yüksek olan vergi oranlar gün geçtikçe biraz daha artıyor.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce akıllı telefonlardan alınan ÖTV oranında düzenlemeye gidilmişti. Bu düzenleme sonra belli bir fiyatın altındaki telefonlar için ÖTV oranı yüzde 40’a, bu sınır fiyatın üzerindeki modeller için alınan ÖTV ise yüzde 50’ye yükseltilmişti.

Akıllı telefonların ardından bu kez de oyun sektörü hükümetin radarına girdi. Twitter’da @LoadEnterRun isimli kullanıcının yaptığı paylaşıma göre, oyun konsolları ve oyun konsollarında kullanılan kablosuz kontrolcülerden alınan vergi arttırıldı. Kısaca özetlememiz gerekirse oyun konsolları zamlandı.

oyun konsolları zamlandı

Oyun konsolları zamlandı!

Açıkçası ülkemizde zaten konsollar çok ucuz değil. Örneğin yurt dışında 300 dolara satılan Nintendo Switch şu anda pek çok elektronik markette 2700 TL ve üzeri fiyatlardan satılıyor. Normal şartlarda bu konsolun 1800 TL civarında bir fiyattan satılması gerekiyor. Fakat üst üste binen vergiler nedeniyle fiyat 2700 TL’ye kadar yükseliyor.

Peki gelen bu ek vergiyle birlikte konsol fiyatları ne kadar olacak? Açıkçası bu nesil için fark eden çok bir şey olmayacak. Çünkü hali hazırda fiyatlar düşmeye meyilliydi. Dolayısıyla düşen fiyatlar vergi ile tolere edilip aynı kalacaktır.

Muhtemelen oyun severler en büyük zorluğu PlayStation 5 ve yeni Xbox konsolunda yaşayacaklar.

Bilindiği üzere Sony’nin bu konsolu 500 dolar civarında bir fiyattan satışa sunacağı söyleniyordu. Dolayısıyla bu konsolun yeni vergiler ışığında ülkemizdeki fiyatı 6000 TL civarında olacaktır.