Twitter, canlı yayınlarda alışveriş özelliklerini denemeye başladı

Twitter, canlı yayınlarda alışveriş özelliklerini denemeye başladı

Geçen yaz e-ticarete yaptığı ilk ciddi girişimin ardından Twitter, yeni bir canlı alışveriş deneyimini test etmeye başladı. Bu özellik, esasen kullanıcıların hem bir yayını izlemesine hem de aynı anda alışveriş yapmasına olanak tanıyor. İşte detaylar.

Twitter için ilk canlı alışveriş akışı, 28 Kasım’da, Walmart’ın Jason Derulo ile Siber Hafta temalı bir canlı yayına ev sahipliği yaptığında, 19:00 ET başlayacak. Söz yazarları, elektronik ve ev dekorasyonu da dahil olmak üzere çeşitli ürünler hakkında yaklaşık 30 dakika konuşacak. Twitter, özellik hakkında “Twitter’da canlı yayın, işletmelere en etkili hayranlarıyla etkileşim kurma gücü veriyor ve bu deneyime alışveriş yapma olanağını eklemek, alıcı kitleleri çekmenin ve onlarla etkileşim kurmanın doğal bir uzantısı” ifadelerini kullandı.

Twitter, canlı yayınlarda alışveriş özelliklerini denemeye başladı

Twitter ayrıca, satıcının işe alım deneyimine yardımcı olacağını söylediği bir “Alışveriş Yöneticisini” test etmeye başladı. Ayrıca şirket, “Mağaza Modülü“nün kullanılabilirliğini genişletiyor. İlk olarak Temmuz ayında duyurulan araç, markaların ve işletmelerin profillerine çeşitli ürünleri öne çıkarabilecek bir carousel eklemelerine olanak tanıyor. Önümüzdeki haftalarda şirket, özelliği ABD’deki daha fazla satıcıya sunacağını bildirdi.

Diğer sosyal medya platformlarıyla karşılaştırıldığında şirket, e-ticaret özelliklerini benimseme ve ekleme konusunda yavaş kaldı diyebiliriz. Şirketin şimdi bir dizi alışveriş özelliği eklemesi, e-ticareti geleceğinin büyük bir parçası olarak gördüğünü gösteriyor. Özellikler uzun vadede kullanılacak mı göreceğiz.

Twitter, platformundaki nefret söylemini azaltmak için yeni bir yol izliyor