İşte Nintendo’nun en çok satan ev konsolu!

en çok satan ev konsolu

Konsol dünyasının köklü isimlerinden biri olan Nintendo, geçtiğimiz çeyrek sonuçları ile birlikte toplam konsol satış rakamlarını da açıkladı. İşte Nintendo’nun en çok satan ev konsolu!

Gene olarak bakıldığında, konsol sektörünün üç dev ismin tekelinde olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim Nintendo da bu isimlerden birisi. Japon konsol devi, “konsol” kavramının ilk çıktığın günlerden beri bu sektörün içerisinde yer alan bir isim. Açık konuşmak gerekirse, Sony PlayStation ile kasırgalar koparmadan önce, pek çok evde Nintendo konsolları bulunuyordu. Nintendo ev konsolu sektöründe olduğu kadar, taşınabilir el konsolları pazarında da önemli bir paya sahipti.

Japon teknoloji devi, geçtiğimiz çeyrek sonuçları ile birlikte, ev konsolu ve taşınabilir el konsolu satış rakamlarını da açıkladı.

Nintendo’un en çok satan ev konsolu belli oldu

Nintendo tarafından açıklanan rakamlara göre, Wii şirket tarihinin en çok satan ev konsolu olmayı başardı. 2006 yılında satışa sunulan konsol aradan geçen 12 yıl içerisinde 101.63 milyonluk satış rakamına ulaşmayı başardı.

Wii’den sonra en çok satan ev konsolu ise NES oldu. İlk olarak 1985 yılında raflardaki yerini alan NES toplamda 61.91 milyon adet satarak Nintendo’nun en çok satan 2. ev konsolu olmayı başardı.

Listenin 3. sırasında 49.1 milyon ile SNES, 4. sırasında ise 32.93 milyon ile N64 yer aldı. PS2’nin rakibi olan GameCube 21.74 milyonla 5. sırada, geçtiğimi Mart ayında raflardaki yerini alan Switch ise 19.67 milyonla 6. sırada yer aldı. Şirket tarihinin en başarısız ürünlerinden biri olarak gösterilen Wii U ise 13.56 milyon adetle son sırada bulunuyor.

El konsollarında ise 154 milyon satan DS ilk sırada yer alırken, 118.6 milyon satan Game Boy ikinci, 81.5 milyon satan GBA üçüncü, 72.89 milyon satan 3DS ise 4. sırada yer aldı.

Fortnite Android Beta sürümünü destekleyen telefonlar