Geçmişten günümüzde Nintendo konsolları

nintendo konsolları

#İŞBİRLİĞİ

Oyun dünyasının en köklü isimlerinden biri olan Nintendo geçmişten günümüze pek çok konsolla evlerimize misafir oldu. Peki bu konsollar hangileriydi? İşte yanıtı.

Konsol denilince genel olarak akla gelen ilk isimlerden birisi de Nintendo. Japon oyun devi için konsol sektörünün öncü isimlerinden birisi de diyebiliriz. Nintendo’nun oyun dünyasına ilk girişi 1980 yılında gerçekleşmişti. Geride bıraktığımız 40 yıla yakın sürede inişli çıkışlı bir serüven geçiren Japon konsol devi son olarak 2017 yılında Nintendo Switch’i satışa sunmuştu.

Bu yazımızda geçmişten günümüze satışa sunulan tüm Nintendo konsolları ile karşınızdayız. Game & Watch isimli konsolla başlayan ve Nintendo Switch’e kadar uzanan bu yolda 14 farklı konsol satışa sunuldu. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri geçmişten günümüze satışa sunulan Nintendo konsolları ile başbaşa bırakalım.

1980’den günümüze Nintendo konsolları

Nintendo Game & Watch

game watch

Nintendo’nun konsol sektöründeki ilk projesi olan Game & Watch 1980 yılında satışa sunuldu. İçerisinde iki adet oyun yer alan konsol, toplamda 43.4 milyon satarak önemli bir başarıya imza atmıştı.