Oppo Reno12 Serisinin Global Lansmanı Bu Hafta Gerçekleşecek

Oppo Reno12 Pro

Geçtiğimiz ay Çin’de piyasaya sürülen Oppo Reno12 ve Reno12 Pro’nun global lansmanının ne zaman gerçekleşeceği belli oldu.

Popüler Reno serisini genişletmeye devam eden Oppo, merakla beklenen Oppo Reno12 ve Reno12 Pro’yu geçtiğimiz ayın sonunda resmi olarak tanıttı. İki telefon kısa süre sonra Çin’de satışa da sunuldu. Çin’de kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan bu iki telefon, önümüzdeki günlerde diğer ülkelerde de kullanıcılarla buluşacak. Oppo, dün yaptığı paylaşımla Oppo Reno12 serisinin global lansmanının 18 Haziran’da gerçekleşeceğini duyurdu.

Son günlerde gelen bilgiler, Reno12 modellerinin global pazara sunulacak versiyonlarının, Çin versiyonları kadar iyi olmayacağını gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde sızdırılan bilgilere göre Oppo Reno12 ve Reno12 Pro’nun global versiyonları, hem daha düşük performans sunan bir yonga setiyle gelecek, hem de Çin versiyonunun altında kalan kamera özelliklerine sahip olacak. Öte yandan telefonun global versiyonunda kutudan bir şarj aleti çıkmayabileceği de söyleniyor ama bu henüz netlik kazanmış değil.

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay tanıtılan orijinal versiyonda Pro modeli Dimensity 9200+ yonga setini, standart model de Dimensity 8250 yonga setini kullanıyordu. Reno12’nin global versiyonu ise Dimensity 8250’den daha düşük bir model olan Dimensity 7300’den güç alacak.

Çin’de satışa sunulan versiyonlarda 50 megapiksellik ana lense 50 megapiksellik telefoto kamera ile 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyordu. Standart model ile Pro model sadece ana lenslerinde kullandıkları sensörlerle birbirinden ayrılıyordu. Global pazara sunulacak Reno12 ise Çin’de çıkan versiyondan daha düşük bir kameraya sahip olacak. Çünkü o versiyondaki 50 megapiksellik telefoto kameranın yerini burada 2 megapiksellik makro kamera alıyor. Neyse ki Pro’nun global versiyonunda böyle bir düşüş görülmüyor.

Oppo Reno12

HTC U24 Pro Resmi Olarak Tanıtıldı