Qualcomm Sonunda İtiraf Etti

Snapdragon 898 kullanacak ilk telefon

Qualcomm geçtiğimiz hafta Snapdragon 6s Gen 3 yongasını sessiz sedasız tanıtmıştı. Yeni çipin daha önce çıkan başka bir yongasetine aşırı benzediğine dair yorumlar vardı. Konuyla ilgili açıklama geldi.

Snapdragon 6s Gen 3’ün tanıtımından sonra yonganın 2021’de çıkan Snapdragon 695’e olan şaşırtıcı benzerliği dikkat çekti. Bazı eleştirmenler çipe şüpheyle bakıp, yeniden markalaştırma olabileceğini iddia etti. Qualcomm beklenen itirafı Android Authority sitesine yaptı. Şirket, “Snapdragon 6s Gen 3’ün Snapdragon 695’in gelişmiş bir sürümü” olduğunu doğruladı. Yeni yonga CPU, GPU ve AI performansı olarak daha iyi. CPU’nun saat hızında artış var, buna rağmen San Diego merkezli firma GPU ve AI’da daha fazla ayrıntı vermiyor.

qualcomm

Snapdragon 8 Gen 4 ne durumda? Yeni üst düzey yongayı Snapdragon Summit 2024’te göreceğiz. Qualcomm yaptığı açıklamada bu seneki Snapdragon Summit etkinliğinin 24-26 Ekim tarihleri arasında Hawaii’de olacağını duyurdu. Sızıntı kaynağı Digital Chat Station’a göre yongadaki yeni Adreno GPU’su Genshin Impact gibi oyunları yüksek performansla oynatabilecek. Snapdragon 8 Gen 4, TSMC’nin 3 nm süreciyle üretilecek.

TSMC de 3 nm’den 2 nm’ye geçiş için hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz haftalar içinde yayınlanan raporlarda TSMC‘nin GAA teknolojisini ilk kez uygulamakla ilgili bazı teknik sorunlar yaşadığından 2 nm sürecinde problemler olduğu iddia edildi. Tam ölçekli 2 nm seri üretimin 2026’ya ertelendiği ileri sürüldü. Fakat söz konusu iddialar TSMC’nin üst düzey yetkili ismi Zhang Xiaogang tarafından yalanlandı. Tayvan medyasından Commercial Times’ta çıkan habere göre Zhang Xiaogang, 2 nm sürecinin sorunsuz şekilde ilerlediğini söyledi. Xiaogang, “2025’te seri üretim mümkün görünüyor. Planlarımıza sadık kalmaya çalışıyoruz” dedi. 2 nm sürecinin 3 nm’ye göre %10-15 arasında performans artışı, %30 civarında güç verimliliği sağlayacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy Z Flip6’nın Özellikleri Sızdı