Oppo Reno12 Serisinin Global Lansmanı Gerçekleşti

Oppo Reno12

Geçtiğimiz ay Çin’de piyasaya sürülen Oppo Reno12 ve Reno12 Pro’nun global lansmanı gerçekleşti. Reno12 serisi yapay zeka özellikleriyle geliyor.

Geçtiğimiz ay Çin’de piyasaya sürülen Oppo Reno12 serisinin bir süredir beklenen global lansmanı nihayet bugün gerçekleşti. Oppo’nun yapay zeka özellikleriyle donattığı yeni akıllı telefonları, bugün Çin dışına ilk adımı attı.

Daha önce gelen bilgilerde, Oppo Reno12 ve Reno12 Pro’nun global versiyonunun daha düşük özelliklere sahip olabileceği söyleniyordu. Bugün paylaşılan bilgiler, bu söylentileri haklı çıkardı. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay tanıtılan Çin versiyonlarında Pro modeli Dimensity 9200+ yonga setini, standart model de Dimensity 8250 yonga setini kullanıyordu. Reno12’nin global versiyonu ise Dimensity 8250’den daha düşük bir model olan Dimensity 7300-Energy yonga setini kullanıyor.

Standart modelde bu yonga setine 12 GB RAM ile 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Reno12 Pro, 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryada 80W hızlı şarj özelliği bulunuyor.

Oppo Reno12 Pro

Çin’de satışa sunulan versiyonlarda 50 megapiksellik ana lense 50 megapiksellik telefoto kamera ile 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyordu. Standart model ile Pro model sadece ana lenslerinde kullandıkları sensörlerle birbirinden ayrılıyordu. Global pazara sunulacak Reno12 ise Çin’de çıkan versiyondan daha düşük bir kameraya sahip. Çünkü o versiyondaki 50 megapiksellik telefoto kameranın yerini burada 2 megapiksellik makro kamera alıyor. Neyse ki Pro’nun global versiyonunda böyle bir düşüş görülmüyor. Telefonların selfie kameraları ise 50 megapiksel.

Samsung Galaxy S25 Tek Bir Yonga Setiyle Çıkabilir