Oppo Reno Nokia imzası taşıyor

Ekran Resmi 2019 04 28 14.43.32

Oppo’nun kısa süre önce tanıttığı yeni amiral gemisi modeli Reno’nun Nokia imzası taşıdığı ortaya çıktı. İşte Oppo Reno hakkındaki ilginç detay.

Oppo merakla beklenen yeni amiral gemisi modeli Reno’yu geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Reno’nun bu kadar merak edilmesinin temel nedeni ise aynı P30 Pro gibi optik zoom özelliğini destekliyor oluşuydu.

Üstelik Huawei 5X periscope kamera kullanırken, Oppo Reno’da 10x periscope kamera kullanmıştı.

Reno’da Nokia teknolojisi kullanıldı!

Geçtiğimiz gün Oppo’nun yeni amiral gemisi modeli hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı. İddialara göre Oppo, üst segmente hitap eden yeni modelinde Nokia’ya ait olan OZO Audio teknolojisinden faydalanmış.

nokia ozo

Malum, genel itibariyle Nokia mobil teknolojilerini paylaşma konusunda pek de istekli bir firma değil. Zira daha önce de bazı isimler Nokia’nın ZEISS lensleri için Finli teknoloji deviyle iletişime geçmişti. Fakat HMD Global yetkilileri bu anlaşmaya sıcak bakmadıkları için imzalar atılmamıştı.

Dolayısıyla kendi donanımını pazarlama konusunda bu kadar tutucu bir firmanın OZO Audio konusunda Oppo ile el sıkışması biraz enteresan.

Sonuç olarak Çinli üretici, Oppo Reno modelinde Nokia teknolojisinden yararlanmış durumda. Elbette bu durum telefona neler katıyor, şimdilik soru işareti. Önümüzdeki günlerde bu telefonu inceleme fırsatı bulduğumuzda Reno hakkında daha fazla detayı okurlarımızla paylaşacağız.

Bu arada Oppo’nun yeni amiral gemisi modelini önümüzdeki Haziran ayında satışa sunmayı planladığını da belirtelim.

Xiaomi Mi A3 hakkında ilk detaylar ortaya çıktı