Oppo Reno Lite TENAA’da ortaya çıktı!

oppo reno lite

Oppo’nun bir süredir üzerinde çalıştığı yeni modeli Reno’nun bir versiyonu daha ortaya çıktı. İşte Oppo Reno Lite hakkındaki detaylar.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Oppo yakında yeni modeli ile karşımıza çıkacak. Oppo’nun bir süredir üzerinde çalıştığı Reno isimli modeli de aynı P30 Pro gibi periscope zoom özelliği ile gelecek. 10x periscope zoom özelliğine sahip olması beklenen Oppo Reno’nun farklı bir versiyonu geçtiğimiz gün TENAA’da ortaya çıktı.

Oppo Reno Lite özellikleri belli oldu

TENAA’da ortaya çıkan ve Oppo Reno Lite olduğu düşünülen model Mediatek tarafından üretilen Helio P70 yonga setinden güç alacak. Sistemini 4GB RAM ile destekleyecek olan modelin dahili depolama alanı ise 128GB. Elbette dileyenler bu kapasiteyi microSD kart desteği sayesinde biraz daha yükseltebilecekler.

Kamera tarafına baktığımızda ise önemli bir değişiklik görüyoruz. Malum, Oppo Reno’nun standart versiyonunda 48MP’lik ana kamera olacağı sızdırılmıştı. Oppo Reno Lite ise 16MP + 2MP’lik çift ana kamera kurulumu ile gelecek. Elbette bu kamera kurulumunda periscope zoom özelliğinin olup olmadığı henüz netleşmiş değil. Fakat çok büyük ihtimalle olmayacaktır.

HD+ çözünürlükte 6.5 inçlik LCD panelle gelecek olan telefon, diğer versiyonlardaki gibi pop-up ön kamera ile gelecek. Yani kasa içerisine gizlenmiş olan kamera, sadece kullanım esnasında ortaya çıkacak.

Şimdilik Oppo Reno Lite fiyatı ya da çıkış tarihi ile ilgili net bilgiler bulunmuyor. Fakat bu modelin de önümüzdeki günlerde su yüzüne çıkacağını söyleyebiliriz.

Huawei P30 Pro ve Nokia 9 kamera karşılaştırması