Sony akıllı telefon satışları dipleri gördü

sony

Trendleri takip etmekte oldukça zorlanan Sony akıllı telefon satışları konusunda hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor. Kendini sürekli olarak yenilemeyen şirketlerin yok olmaya yüz tuttuğu günümüz iş piyasasında SIony, bunun en canlı örneklerinden bir tanesi oldu.

Yalnızca akıllı telefon değil, aynı zamanda birçok teknolojik alet de üreten şirket görünen o ki cep telefonlarında istediği başarıyı elde edemiyor. En son çıkan Sony Xperia serisinde bile yaptığı güncelleme şirketi kurtarmaya pek de yeterli olmuş gibi görünmüyor.

Sony akıllı telefon satışları pek parlak değil

Xperia XZ3’ün bazı olumlu etkileri bulunsa bile, bu durum şirketi kurtarmaya yeterli olmadı. Tarihinin en büyük satışını gerçekleştirdiği 2014 yılında şirket, yaklaşık olarak 40 milyon akıllı telefon satmıştı. Üstelik o dönem için akıllı telefon satışları bu kadar fazla gerçekleştirilmiyordu.

sony satislari

Sony 2018 yılının sonlarında, o yıl için toplam 1.8 milyon akıllı telefon ancak satabildi. Trilyon dolarlık bir akıllı telefon piyasasında, bu kadar az satış yapabilmek bir şirket için son derece vahim. Özellikle de Huawei cep telefonlarının akıllı katlama sistemi uygulaması ve Apple gibi şirketlerin de 5G teknolojisini son sınırlarına getirmesi, şirketin rekabet gücünü oldukça azalttı.

Sony, 869 milyon dolar zarar etti ve bu zarar bir miktar daha artış gösterebilir. Şirket tarafından ortaya konulan hedef, 2020 yılına kadar 5 milyon akıllı telefon satabilmek. Muhtemelen bu hedefe ulaşamayacak. Sizce Sony akıllı telefonlarının az satılmasının nedeni ne olabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Sony’den Xperia 1 için yeni tanıtım videosu