Oppo A3 Resmi Olarak Tanıtıldı

Oppo A3

Nisan ayında piyasaya sürülen Oppo A3 Pro’nun daha düşük maliyetli versiyonu olan Oppo A3 resmi olarak tanıtıldı.

Oppo A3 Pro’yu nisan ayında piyasaya süren Oppo, geçtiğimiz günlerde de bu telefonun global versiyonunu Çin’de satışa sundu. Ancak şirketin A3 serisine dair planları henüz tamamlanmış değildi. Nitekim şirket dün bu seriye yeni bir model daha ekledi. Adından da anlaşılacağı üzere A3 Pro’nun daha düşük özelliklere sahip, daha bütçe dostu bir versiyonu olan Oppo A3, dün resmi olarak tanıtıldı. Böylece telefona dair merak edilen tüm detaylar da netlik kazanmış oldu.

A3 serisinin standart modeli 6.7 inçlik OLED bir ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü FHD+, yenilenme hızı ise 120 Hz. Bu ekranın üzerinde 8 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Arka tarafa geldiğimizde ise karşımıza çift kamera çıkıyor. Bu çift arka kameranın 50 megapiksellik ana lensine 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

oppo a3

Oppo A3 Pro, Dimensity 7050 yonga setinden güç alıyordu. Standart model ise Snapdragon 695 yonga setini kullanıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara yine iki farklı seçenek sunuluyor: 256 ya da 512 GB. Pro modelinin aksine bu modelde microSD hafıza kartı desteği de bulunuyor.

Daha önce gelen bilgilerde telefonun 5500 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağı, boyutlarının da bu yüzden Pro modelinden büyük olduğu söyleniyordu. Ancak bu iddia doğru çıkmadı. Pro modeli gibi standart model de 5000 mAh’lık bir batarya kullanıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 45W.

iQOO Neo9S Pro+’ın Özellikleri ve Çıkış Tarihi Açıklandı