Oppo A3, TENAA’dan Sertifika Alırken Görüldü

oppo a3

Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen Oppo A3, TENAA’dan sertifika alırken görüldü. Telefonun teknik özellikleri netlik kazandı.

Bildiğiniz gibi Oppo, A serisinin en yeni üyesi olan A3 Pro’yu bu ayın başında resmi olarak tanıttı. A3 Pro birlikte tanıtılması beklenen standart model ise bu etkinlikte yoktu. Ancak o dönem gelen haberlerde standart modelin de çok yakında piyasaya sürüleceği söyleniyordu. Gelen son haberler bu iddiaları destekliyor. Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen Oppo A3, bugün TENAA’dan sertifika alırken görüldü. Bu da telefonun çıkışının an meselesi olduğunu gösteriyor.

A3 serisinin standart modeli 6.67 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü 1080p+. 162.9 x 75.6 x 8.1 mm boyutlarındaki telefonun ağırlığı 191 gram. Ortaya çıkan bu yeni detaylar, standart modelin Pro modelinden hem daha kalın hem de daha ağır olacağını gösteriyor. Boyut ve ağırlıktaki bu artışın sebebi standart modelin daha büyük bir bataryaya sahip olması. Pro modelindeki 5000 mAh’lık bataryanın yerini bu kez 5500 mAh’lık bir batarya alıyor. Batarya kapasitesi artarken şarj hızı düşüyor. Telefonun şarj hızı 33 W. Pro modelinin şarj hızı ise 67 W’tı.

TENAA’da yer alan bilgilere göre Oppo A3, çift arka kameraya sahip olacak. Çift arka kameranın 50 megapiksellik ana lensine 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik edecek. Telefonun selfie kamerasının ise 16 megapiksel olacağı söyleniyor. Telefon kamera özellikleriyle de Pro modelinden ayrışıyor.

A3 Pro, Dimensity 7050 yonga setinden güç alıyordu. Standart modelin hangi yonga setini kullanacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Ancak telefonun RAM ve dahili depolama alanı özellikleri netlik kazanmış durumda. 8 ya da 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle satışa sunulacak olan A3’te kullanıcılara üç farklı dahili depolama alanı seçeneği sunulacak: 128, 256 ya da 512 GB. Pro modelinin aksine bu modelde microSD hafıza kartı desteği de bulunuyor.

Oppo A3

Snapdragon 8 Gen 4 Kullanacak İlk Telefon Belli Oldu