Oppenheimer, Barbie’yi geride bıraktı

Barbie filmi bir rekor daha kırdı

Bu hafta vizyonda merakla beklenen iki film mevcut. Oppenheimer ve Barbie arasında ciddi bir rekabet başladı. İşte tüm detaylar.

Oppenheimer film incelemeleri nihayet 19 Temmuz Çarşamba günü, eleştirmenlerin Barbie hakkındaki düşüncelerini açıklamalarının ertesi günü geldi. Oylamalar neticesinde Rotten Tomatoes kazananı açıkladı.  Rotten Tomatoes, incelemelerin yüzde kaçının olumlu ve olumsuz olduğuna bağlı olarak bir puan oluşturmak için eleştirmenlerin web’deki incelemelerini derleyen bir website. Salı günü Barbie, yüzde 89’luk etkileyici bir puanla siteye giriş yaptı ve bu puan, bu yazı yazılırken yüzde 90’a yükseldi. Ancak Christopher Nolan’ın Oppenheimer’ı, yüzde 94’lük bir açılış puanıyla Greta Gerwig’in tablosunu alt üst etti. Tabii ki, bu puanlar daha fazla yorum geldikçe değişebilir.

Oppenheimer, Barbie'yi geride bıraktı

Oppenheimer’ın skoru, filmi Nolan’ın bugüne kadarki en iyi incelenen resmi yaptı. Bir sonraki en iyi filmi Batman üçlemesinin ikinci filmi, Rotten Tomatoes’da yüzde 94 olan Kara Şövalye (2008) olarak karşımıza çıkıyor. 2020’deki Tenet, yüzde 69 ile sitedeki en düşük puanı alan filmi. Uzun süredir merakla beklenen iki film vizyonları alt üst edecek diyebiliriz bu kapsamda seyirciler de ikiye bölünmüş durumda. Bir taraf merakla Barbie’yi beklerken diğer taraf Nolan’ın filmini izlemek için can atıyor. Yaklaşık bir haftalık süre içinde hangi filmin galip olacağı ise belli olur ancak şimdilik Nolan’ın filmi açık ara önde gidiyor diyebiliriz.

Sanal ve artırılmış gerçeklik geleceğin pazarlama trendi olacak